Spoffin 27, 28 en 29 augustus

22 augustus 2010 (11:51)

Spoffin is het nieuwe multi-arts festival in Amersfoort met zo’n honderd voorstellingen van ruim twintig groepen op pleinen, in parken en op bijzondere locaties. Drie dagen lang het beste en het nieuwste straat- en locatietheater uit Nederland en de rest van Europa.

Internationale allure
De artiesten komen dit jaar uit onder meer Denemarken, Turkije, Oostenrijk, Spanje, België en Frankrijk. Naast theater is er ook veel ruimte voor dans, muziek en beeldende kunst. Veel voorstellingen beleven tijdens het festival hun Nederlandse première.

Enkele bekende namen
Cie. Willi Dorner (Oostenrijk; levende sculpturen van menselijke lichamen), BOT (Nederland; ongepolijste muziek op een onwaarschijnlijk instrumentarium), Ziya Azazi (Turkije; hallucinerende derwish-dans), De Stijle, Want (Nederland; werklui zetten de stad op z’n kop met een dranghek) en Teatro Gestual de Chile (Spanje/Chili; onverschrokken straattheater). En dat is nog maar een kleine greep!


Spoffin kent elk jaar enkele zogenoemde raamwerk-producties: voorstellingen waarin naast professionele theatermakers ook lokale acteurs, dansers, acrobaten en figuranten meespelen. Spoffin biedt bovendien gastvrijheid aan een groot aantal programmeurs van andere festivals. Een festival dus voor iedereen: publiek, makers en professionals, uit Amersfoort, Nederland en Europa.
Ook plugt Festival Franje dit jaar in bij Spoffin.

Festivaltijden
vrijdag 27 augustus: 14.00-01.00 uur
zaterdag 28 augustus: 14.00-01.00 uur
zondag 29 augustus: 14.00-18.00 uur

Locaties
Op pleinen en straten in de binnenstad en enkele bijzondere locaties elders in Amersfoort.

Meer informatie
website: www.spoffin.nl
« Vorig artikel  (Artikel 2 van 4)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden