Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2010 en coaltievorming

4-mrt-2010 (02:46 ) | Categorie: Politiek

De kiezer heeft gekozen. De stemmen zijn geteld. De opkomst had beter gekund. Slechts iets meer dan 45% van de stemgerechtigde inwoners van Hellevoetsluis gaf hun stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. IBH heeft 1 zetel erbij gekregen en komt op 8 zetels. VVD heeft 1 zetel erbij gekregen en komt op 7 zetels. Groen Links verliest 1 zetel en komt op 2 zetels. Het grootste verlies wordt geleden door de PVDA. Zij verliezen 5 zetels  en komen daarmee op 3 zetels. Nieuw is de SP die binnenkomt met 1 zetel en D66 heeft 1 zetel gekregen.

 

De IBH mag aan de slag met het vormen van de coalitie. Uitgaande van de grootte van de partijen en winst, is IBH/VVD de coalitie die het meest recht doet aan de uitslag.

 

De vraag is of IBH samen wilt met VVD in de coaltie. VVD immers in de vorige raadsperiode veel kritiek geuit over het IBH/PVDA besluit omtrent VV Nieuwenhoorn.  

Wel of geen Lidl in Nieuwenhoorn

11-feb-2010 (05:46 ) | Categorie: Politiek

 

Het kan u niet ontgaan zijn. De gemeente is voornemens voor 1,5 jaar vrijstelling te verlenen voor het vestigen van Lidl in het voormalige pand van Carnet / V.d. Zee en van Geest. De meningen verschillen in het dorp en dat is te gegrijpen. De personen die de petitie ingediend hebben bij het gemeentebestuur snap ik alsmede de ondertekenaars van de petitie. De Rijksstraaatweg is in Nieuwenhoorn veel smaller dan in Hellevoetsluis en wat de indieners van de petitie aanhalen: veel huizen zijn niet onderheid en zijn bovendien gemeentelijke monumenten.

De mensen die zeggen: makkelijk een winkel in het dorp kan ik goed snappen. Ik vind het ook makkelijk. Vroeger kon men bij Attent H.D. van Eeren terecht. Was makkelijk voor de "vergeten" boodschap. De prijzen lagen duidelijk hoger dan in de supermarkten in Hellevoetsluis, maar dat kon niet anders i.v.m. de kleinschaligheid van de winkel. Nu moet men al jaren naar Hellevoetsluis. Een winkel in Nieuwenhoorn met kruidenierswaren zou een aanwinst zijn, maar zeker niet voor maar 1,5 jaar.

Straks zij wij als dorpsbewoners gewend aan boodschappen doen in het dorp, moeten we vervolgens weer naar Hellevoetsluis. Nu zijn we er al jaren aangewend dat er geen winkel is met kruidenierswaren in het dorp.

Burgerinitiatief "Voetbal Blijft" besproken in raadscommissie WWR, 04.03.2009

6-mrt-2009 (10:34 ) | Categorie: Politiek

Het burgerinitiatief "Voetbal Blijft" (voorzien van 654 handtekeningen) is woensdag 04.03.2009 in de raadscommissie Wonen Werk Recreatie besproken. Uitkomst hiervan is dat er onderzoek plaats gaat vinden naar mogelijkheden op het oude complex en verhuizen. De voetbalvereniging moet opnieuw de leden laten stemmen over al dan niet verhuizen. De raadscommissievergadering is te beluisteren via http://hellevoetsluis.notubiz.nl. Agendapunt 9 bespreking Burgerinitiatief begint om 00:44:00 en eindigd op 02:20:00Fietsstroken Rijksstraatweg ter sprake in raadscommissie WWR, 04.03.2009

6-mrt-2009 (08:40 ) | Categorie: Politiek

In de raadscommissie Wonen Werk en Recreatie maakte P.D. Hofman van de VVD een opmerking over de bestrating van de fietsstroken t.h.v. het voormalige terrein van Geilvoet. Hij sprak over een flauwe bocht dat hij geen goede situatie vond voor fietsers, racefietser i.v.m. het wijken van de bestrating. Wethouder Joosten zegde toe de klacht door te spelen aan de afdeling die er over gaat. Wethouder Joosten meldde erbij dat men voor dit soort klachten contact opnemen kan met Meldpunt Openbare Ruimte op 330250.

VV Nieuwenhoorn ook tegen verhuizing

26-feb-2009 (05:36 ) | Categorie: Politiek

 

In het ADRD van 26.02.2009 staat een artikel omtrent de samenwerking van de actiegroep "Voetbalwei blijft" en de voetbalvereniging. Met dit artikel neemt de gewenste verhuizing wel een hele andere wending aan.

 

Via volgende link kunt u het artikel lezen:

 

http://www.ad.nl/rotterdam/voorneputten/3031900/Voetbalclub_is_ook_tegen_verhuizing.html

 

« Vorig artikel  (Artikel 1 van 2)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden