Weekdeals (728x90)
MijnWijk.nl | weblog en nieuws over Hilversum - Kerkelanden - Ster voor bedrijventerrein Kerkelanden

Ster voor bedrijventerrein Kerkelanden

20 maart 2011 (02:22) | Categorie: bericht van de gemeente

Ster voor bedrijventerrein Kerkelanden

Bedrijventerrein Kerkelanden heeft een eerste ster behaald voor het ‘Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijventerreinen’ (KVO-B). Mevrouw H. Brenninkmeijer van MKB-Nederland zal het  bijbehorende certificaat op donderdag 17 maart 2011 overhandigen aan burgermeester Ernst Bakker, wethouder Jan Rensen, vertegenwoordigers uit de werkgroep KVO Kerkelanden van ondernemers, brandweer en politie, alsmede de adviseur Keurmerk Veilig Ondernemen. De bijeenkomst vindt plaats in het Raadhuis en begint om 14.00 uur.

De werkgroepleden KVO Kerkelanden zijn vorig jaar februari gestart met het KVO voor bedrijventerrein Kerkelanden. Ondernemers, gemeente, brandweer en politie hebben de handen ineengeslagen om criminaliteit en overlast aan te pakken. Het KVO voor bedrijventerreinen biedt landelijk een gestructureerde manier om de samenwerking tussen ondernemers, politie, gemeente en andere relevante partijen tot stand te brengen. Uiteraard met als belangrijkste doel om een bedrijventerrein leefbaar en veilig te krijgen en te houden. Voor het verkrijgen van het certificaat zijn onder meer een veiligheidsanalyse, een plan van aanpak en een samenwerkingsovereenkomst vereist.

De afgelopen jaren is door alle disciplines al hard gewerkt aan het schoon, heel en veiliger maken van het bedrijventerrein Kerkelanden. Ondernemers zijn geënquêteerd en zaken zijn waar mogelijk opgepakt. Groenonderhoud, gaten in het wegdek, zwerfvuil is aangepakt en nog vele zaken zitten in de portefeuille voor de komende twee jaren. De onderlinge samenwerking is zeer goed te noemen en werpt haar vruchten af. Momenteel wordt ook een visie voor het bedrijventerrein opgesteld en is er een onderzoek naar de leegstand van panden.

Het KVO-B  is een direct gevolg van afspraken die in 2000 zijn gemaakt door MKB-Nederland, VNO-NCW, de verzekeraars en de ministeries van EZ, Justitie en Binnenlandse Zaken. MKB-Nederland heeft, op verzoek van het ministerie van Justitie, een coördinerende rol en helpt veel bedrijventerreinen op weg naar de  certificaten.

« Vorig artikel  (Artikel 70 van 151)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden

Weekdeals (728x90)