Weekdeals (728x90)
MijnWijk.nl | weblog en nieuws over Hilversum - Kerkelanden - Pilot persende container in Kerkelanden in Hilversum

Pilot persende container in Kerkelanden in Hilversum

21 mei 2011 (06:53) | Categorie: bericht van de gemeente

Pilot persende container in Kerkelanden in Hilversum

21-06-2011

In de wijk Kerkelanden, nabij winkelcentrum Kerkelanden in de gemeente Hilversum wordt in week 26 een persende ondergrondse container voor plastic geplaatst. Deze is in samenwerking met de gemeente Hilversum uitgevoerd. Het plaatsen van deze container is een proef die tot en met eind 2012 loopt en wordt uitgevoerd om te kijken hoe de plastic inzameling met zo'n container verloopt (onder andere ledigingen en meer aanbieden).

Met een ondergrondse persende container wordt het plastic dat in de container wordt gegooid, gelijk geperst. Hierdoor kan er meer plastic afval in een container.

De persende container komt op dezelfde plek te staan, waar nu nog een bovengrondse container staat (voor de ingang van de Albert Heijn). Aan de andere kant van het winkelcentrum wordt een extra bovengrondse container voor plastic geplaatst.

Pilots
De komende maanden wordt er in de regio een aantal wijkgerichte pilots opgestart met verschillende soorten inzamelmiddelen en aanpak en doelgroepgerichte acties.  Doel is inzicht te verkrijgen in de meest optimale inzamelmethodiek. Uiterlijk begin 2012 wordt in Gooi en Vechtstreek een definitieve keuze gemaakt voor de wijze waarop plastic verpakkingen worden ingezameld.

Dit is een van de pilots die wordt uitgevoerd.


« Vorig artikel  (Artikel 64 van 151)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriėn

Laatste artikelen

Vrienden

Weekdeals (728x90)