Weekdeals (728x90)
MijnWijk.nl | weblog en nieuws over Hilversum - Kerkelanden

16 Okt plastic enz GAD

16 oktober 2015 (11:20) | Categorie: GAD

Okt  2015

 

 

Ma

Di

Wo

Do

Vr

Za

Zo

 

  

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

3021 3026

 

 

 

GFT afval

 

Restafval

 

Oud papier en Karton

 

Plastic enz

 

Textiel en kleding

 

http://www.gad.nl

 

nieuwe regel PMD GAD (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons)

16 oktober 2015 (11:19) | Categorie: GAD

PMD (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons)

Op 1 juli 2015 start de GAD met de gecombineerde inzameling van plastic, metalen verpakkingen (blik) en drankenkartons (het zogeheten PMD-afval). Dit PMD-afval wordt dan gezamenlijk in een daarvoor bestemde zak aan huis opgehaald.

Wat is PMD?
PMD is een afkorting voor plastic verpakkingen (zoals plastic flessen, flacons, folies en zakken), metalen verpakkingen (zoals drinkblikjes, conservenblikken en deksels) en drankenkartons (zoals van sappen en zuivel). Een groot deel van ons afval bestaat uit deze drie afvalsoorten. Zie ook de lijst met wat er wel en niet bij het PMD-afval mag.

Nieuwe manier van scheiden
PMD-afval kan gezamenlijk worden aangeboden doordat de installatie waar ons plastic naartoe gaat sinds 2015 geschikt is om deze drie de stromen te scheiden, zodat het voor hergebruik geschikt is. Van drinkpakken wordt het aluminium of plastic laagje afgehaald. Het karton wordt gerecycled, evenals het aluminium. Van plastic wordt onder meer fleecekleding en vloerbedekking gemaakt. Metaal wordt uiteraard ook geheel gerecycled: oud blik wordt nieuw blik. Deze nieuwe manier van PMD inzamelen is efficiënt, goed voor het milieu en zo houden we nóg minder restafval over.

Wanneer wordt het opgehaald?
De PMD-zakken worden vanaf 1 juli 2015 één keer per twee weken aan huis ingezameld. Dit is vaker dan bij het huidige plastic afval, dit wordt momenteel 1 keer per 4 weken ingezameld. Hiermee komt de GAD tegemoet aan de vraag die we regelmatig krijgen om het plastic afval vaker op te halen. De nieuwe inzamelkalender wordt eind juni bij alle inwoners thuis bezorgd. Hierop kunt u zien wanneer het PMD-afval bij u in de straat wordt ingezameld. De nieuwe inzamelkalender is online in te zien op onze website, zie hiervoor de inzamelkalender.

PMD wegbrengen
U kunt het PMD-afval ook brengen naar de verzamelcontainers voor PMD (de voormalige containers voor plastic) en de scheidingsstations. Voor de locaties klikt u hier.

Zakken voor PMD-afval
Vanaf eind juni 2015 zijn er speciale zakken voor PMD-afval te verkrijgen bij de GAD, de scheidingsstations en meewerkende supermarkten. (voor een lijst van deelnemende supermarkten klikt u hier) De zakken zijn ook te bestellen via zakkenbestellen.nl.

PMD afval mag ook aangeboden worden in de Plastic Heroeszakken die u voorheen gebruikte voor de plastic inzameling. Mocht u deze nog hebben liggen dan kunt u deze dus gerust opmaken.

» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden

Weekdeals (728x90)