NIEUWSBRIEF JAARGANG 2: NR 12

19 mei 2008 (05:26) | Categorie: NIEUWSBRIEF

VREEWIJK IN ACTIE (VIA) komt aanstaande donderdagavond 22 mei 19.30 bijeen op het BOV kantoor Dreef 83.

BEWONERS VAN VREEWIJK hebben in april 2008  het advocatencollectief ingeschakeld om via de rechter te bereiken dat de door Com-wonen dichtgemetselde huizen aan het Bree en Maarland  weer regulier verhuurd worden. Er is geen slooopvergunning door Com-wonen aangevraagd, noch afgegeven. Zowel de raadsleden in de deelgemeenteraad van Feyenoord en de raadsleden in de gemeente Rotterdam hebben grote bedenkingen bij de Vreewijkse sloopplannen van Com-wonen.

DE SOCIALISTISCHE PARTIJ (SP) in de deelgemeente Feyenoord heeft in een tweeminutendebat het deelgemeentebestuur opgeroepen echt werk te maken van het aanspreken van Com-wonen op haar verantwoordelijkheid. Op 8 mei 2008 heeft de deelgemeente zich unaniem achter deze oproep geschaard. De heer Yesildal moet nu zijn tanden laten zien naar Com-wonen.

DE REDACTIE VAN DE NIEUWSBRIEF distantieert zich van een handelwijze  zoals die heeft plaatsgevonden aan de Langegeer. Het actiecomite is er nog steeds van overtuigd dat argumenten meer gewicht hebben dan stenen en zien dan ook niet in hoe dit gedrag de belangen van Vreewijkers dient. Anderzijds loopt de geciteerde functionaris van Com.wonen wel erg ver voor de muziek uit door te suggereren dat deze handelwijze verband houdt met de plannen van Com-wonen. Het ware beter het onderzoek in deze af te wachten. 

STRIJD BEHOUD VREEWIJK BEREIKT CDA TWEEDE KAMER. Twee CDA politica  Antoinette Vietsch en Nicolien van Vroonhoven hebben er op 5 mei 2008 bij minister Plasterk op aangedrongen dat de huizen in Vreewijk een beschermde status krijgen.

DE OUDROTTERDAMMER, dit is een  krant voor de 50 plusser,  wijdt in april 2008 een heel artikel aan het behoud van Vreewijk. Het wordt duidelijk dat bewoners het niet eens zijn met de voorgenomen sloop van 1400 woningen in Vreewijk en dat Com-wonen oostindisch doof lijkt. Ook op het verzoek van de Oud Rotterdammer aan Com-wonen om commentaar  reageerde Com-wonen niet. 

 

« Vorig artikel  (Artikel 57 van 119)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriėn

Laatste artikelen

Vrienden