Steunbetuiging CDA Tweede Kamerfractie

21 mei 2008 (06:06) | Categorie: Steunbetuigingen

Op 5 mei 2008 hebben mevrouw Vietsch en mevrouw van Vroonhoven, beiden Tweede Kamerlid van het CDA de volgende schriftelijk vragen gesteld aan minister Plasterk van het Ministerie van Onderwijs Cultuur Wetenschap (OCW).

1.Bent u op de hoogte dat Tuindorp Vreewijk, het eerste tuindorp van Rotterdam, niet alleen een stedebouwkundig en sociaal monument is,  maar ook het beroemdste project van architect Grandpre Moliere en van de Delftse school?

2. Vindt u dat Tuindorp Vreewijk inclusief de karakteristieke woningen behouden moeten blijven vanwege hun beroemde architectuur die internationale culturele waarde is? Zo nee, waarom niet?

3. Bent u op de hoogte dat volgens "Wijkvisie Vreewijk"van de deelgemeente Feijenoord en de woningbouwcorporatie Com.wonen karakteristieke woningen in Tuindorp Vreewijk gesloopt gaan worden en vervangen worden door (duurdere) huurwoningen en koopwoningen? 

4. Ziet u mogelijkheden om niet alleen de straatprofielen en het groen de status te geven van beschermd dorps- en stadsgezicht, maar ook de huizen in Tuindorp Vreewijk te behouden voor de toekomst? Zo neen, waarom niet?

 

Mevrouw A. Vietsch (Tweede Kamerlid van het CDA)  is samen met mevrouw B. Hagenaar (Gemeenteraadslid Rotterdam voor het CDA) ook op bezoek geweest in Vreewijk op 8 mei 2008.

Deze, geen woorden maar dadenaanpak, ervaren wij als grote steun.

  

« Vorig artikel  (Artikel 56 van 119)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriėn

Laatste artikelen

Vrienden