POLITIEK: CDA STELT KAMERVRAGEN AAN PLASTERK

29 mei 2008 (05:18) | Categorie: Pers en politiek

Op 8 mei 2008 heeft mevrouw A. Vietsch van het CDA schriftelijke vragen gesteld aan minister Plasterk over ons Vreewijk.

 

Hieronder in het kort de vragen en antwoorden. Zie www.minocw.nl

Brief kenmerk DCE/15252 

 

1.Is de minister op de hoogte van de architectonisch beroemdheid van het project.

Dat is de minister.

2. Vindt de minister dat Tuindorp Vreewijk inclusief de karakteristieke woningen behouden moeten blijven.

De minister antwoordt dat het tuindorp ingevolge de Monumentenwet 1988 als stedenbouwkundige structuur is geselecteerd. De woningen zijn niet zodanig hoog gewaardeerd, dat deze op objectniveau geselecteerd zijn als te beschermen monument.

 3. Is de minister op de hoogte dat volgens de "Conceptwijkvisie"  (van het deelgemeentebestuur en Com.wonen) karakteristieke woningen in Tuindorp Vreewijk gesloopt gaan worden en vervangen door (duurdere) huur- en koopwoningen.

4. Ziet de minister mogelijkheden om met de betrokkenen in gesprek te gaan om niet alleen de straatprofielen en het groen de status te geven van beschermd dorps- en stadsgezicht, maar ook de huizen in Tuindorp Vreewijk te behouden voor de toekomst.

Volgens de minister is de Rijksdienst voor Archeologie Cultuurlandschap en Monumenten (RACM) in gesprek met betrokken partijen om te bezien op welke wijze de herstructurering gestalte kan krijgen. Gedeeltelijke sloop-nieuwbouw wordt op voorhand niet uitgesloten. De opgave richt zich in eerste instantie op het oudste deel van Tuindorp Vreewijk (De Vlieger). De minister kondigt tevens aan een bezoek aan Vreewijk te brengen dat aanstaande maandagmiddag 2 juni 2008 plaatsvindt.    

 

« Vorig artikel  (Artikel 51 van 119)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriėn

Laatste artikelen

Vrienden