NIEUWSBRIEF JAARGANG 2: NR 14

18 juli 2008 (08:10) | Categorie: NIEUWSBRIEF

VREEWIJK IN ACTIE (VIA) is op 12 juni 2008 weer bijeen gekomen en heeft afgesproken een lijst samen te stellen van mensen die actief zijn voor behoud van de wijk. Zo weten zij elkaar makkelijk te vinden.

VREEWIJKMARKT was op zaterdag 14 juni 2008 op het Brinkplein. Ook het actiecomite was vertegenwoordigd met een kraam. Het publiek kon het door TNO uitgebrachte rapport over de wijk inzien. Kinderen maakte mooie tekeningen over Vreewijk.

KAMERLID ANTOINETTE VIETSCH CDA deelt mee uit het TNO rapport te begrijpen dat de woningen in Vreewijk te renoveren zijn. Opmerkelijk vindt zij dat de woningen niet volgens tekening zijn gerenoveerd. Ook adviseert zij het rapport van de RET over funderingen op te vragen.

HOORZITTINGEN MEI 2008. Het deelgemeentebestuur heeft gereageerd op de reacties in de hoorzittingen. Uiteindelijk heeft het deelgemeentebestuur Feijenoord de conceptwijkvisie met zoveel amendementen aangenomen aangenomen, dat de strekking is veranderd van sloop tenzij naar BEHOUD TENZIJ.  We moeten waakzaam blijven.

TUINDORP VREEWIJK GEADOPTEERD DOOR DE TWEEDE KAMER EN DE GEMEENTE.Tweede Kamerlid PvdA mevrouw Gill'ard en gemeenteraadslid Rotterdam PvdA de heer Hoogland hebben Vreewijk geadopteerd. Eenmaal per kwartaal komen zij naar Vreewijk om van de bewoners hun mening over hun wijk te horen.

VREEWIJK OPSTELTEN. De 81 jarige Kees Korbijn, leidjeszanger en woonachtig in Vreewijk heeft een sollicitatiebrief geschreven om wethouder volkshuisvesting te worden. Hiermee geeft hij aan dat de gemeente moet stoppen met grootschalige sloop en bouwen voor de rijken. De arme mensen moeten in hun huis in hun stad kunnen blijven wonen.

KEES KORBIJN heeft een cd gemaakt over Vreewijk. Deze kan voor 5 Euro gekocht worden, waarmee u het behoud van Vreewijk steunt.

COM.WONEN scoort het slechts van alle corporaties op huurdersparticipatie. Voor bewoners niets nieuws. Het wordt nu vanuit officiele hoek eveneens vastgesteld. De woningbouwcorporatie heeft het kwaliteitskeurmerk dan ook niet gekregen.

VREEWIJK IN HET NIEUWS.  Het AD ( 4,14, 23, 26, 27 juni 2008) ), de  Oud Rotterdammer (10, 24  juni 2008), de Volkskrant (11 juni 2008), Havenloods (11, 18 juni 2008) besteden aandacht aan onze mooie wijk. Vreewijkers verzetten zich uit pure liefde tegen sloop van hun wijk.

VREEWIJK OP FILM. www.portaalmedia.nl maakt professionele filmpjes over (de ontwikkelingen in) Vreewijk. De eerste filmpjes zijn klaar en te bewonderen.

SCHANDE dat Com.wonen twee panden Bree 206 en Maarland 9 leeg laat staan. De dichtggemetselde panden zijn een aanfluiting voor de buurt. De wethouder zwijgt in alle talen. Een bewoonster heeft een rechtszaak aangespannen. 

STEUN BEHOUD VREEWIJK. U kunt onze strijd voor behoud van Vreewijk overigens ook nog steeds financieel steunen. Ons gironummer is 4987935 t.a.v. BOV, Behoud Vreewijk.   

 

« Vorig artikel  (Artikel 35 van 119)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriėn

Laatste artikelen

Vrienden