NIEUWSBRIEF JAARGANG 3: NR 1

27 augustus 2008 (07:22) | Categorie: NIEUWSBRIEF

We openen met nummer 1 van alweer een nieuwe jaargang, jaargang 3 dus.

We wonen nog steeds heerlijk in onze huizen in Tuindorp Vreewijk in Rotterdam.

 

Op 16 juli 2008 kwam onze voormalige Rotterdamse wethouder Kaya van participatie en cultuur, op bezoek in Vreewijk. In eerste instantie wilde de wethouder, die monumentenzorg in zijn portefeuille heeft geen maatregelen nemen om de door Com-wonen dichtgetimmerde woning in oude staat te doen herstellen en terug te brengen in de reguliere huur. Uiteindelijk wilde hij toezeggen uit te zoeken hoe het nu precies zit met de dichtgemetselde woning aan de Bree 2006.

Deze week van 25 augustus 2008 blijkt dat de woning toonbaar wordt gemaakt. Maar dat is nog niet verhuurbaar. We houden de opvolger van Kaya aan zijn toezegging.

 

In de Oud Rotterdammer van 24 juni 2008 stond een herinnering van mevrouw S. Kroeske-Sliep aan Vreewijk. Zij steekt de bewoners van Vreewijk een riem onder het hart en pleit voor behoud van Vreewijk. 

 

In de Trouw van 28 juni 2008 stond een artikel over Vreewijk. De Rotterdamse deelraad Feijenoord heeft de conceptwijkvisie, met amendementen aangenomen. De koers is nu behoud tenzij en was sloop tenzij. Hierdoor krijgt de gemeente geld van minister Vogelaar voor Vreewijk. Wat dit in de praktijk gaat betekenen is nog niet bekend. De bewoners blijven ongerust en waakzaam. Behoud van hun wijk staat voorop voor hen.

 

Op 23 juli 2008 kwam minister Plasterk van onderwijs, wetenschap en cultuur voor stage naar onze wijk Vreewijk. Dit deed hij in de NOS serie Ministers op Zomerstage. Hij heeft onderzocht waarom de bewoners zo fel gekant zijn tegen de sloop en of er een kloof is met de bestuurders die sloop als oplossing zien.

 

De volgende stap in Vreewijk is dat de deelgemeente een projectgroep instelt waarin bewoners nadrukkelijk een plaats krijgen. De Bewoners Organistie Vreewijk (BOV)  heeft een voorstel aan de gemeente en Com-wonen gedaan over hoe zij vindt dat de projectgroep er uit moet gaan zien.

 

Portaalmedia volgt de gebeurtenissen in Vreewijk en legt dit vast in filmpjes. Het tweede filmpje is klaar met als titel Fundamenteel onderzoek. Kijk op www.portaalmedia.nl.

 

Op 20 september 2008 Open monumentendag. Dan bestaat Vreewijk 90 jaar. Dit zal groots gevierd worden. Begin september meer nieuws hierover.

 

Wlt u het behoud van Vreewijk steunen. Koop dan voor 5 Euro de CD van Kees Korbijn (06-30198089 redactie). Of gireer naar giro 4987935 BOV Rotterdam Behoud Vreewijk.

« Vorig artikel  (Artikel 34 van 119)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriėn

Laatste artikelen

Vrienden