TROUW 24 SEPTEMBER 2008

7 oktober 2008 (08:10) | Categorie: Pers en politiek

Trouw meldt op 24 september 2008.

Bedreigd Rotterdams Tuindorp wil voor zichzelf beginnen.

 

Vijf woningbouwcorporaties schieten het met sloop bedreigde monumentale tuindorp Vreewijk te hulp. Begin je eigen woningbouwcorporatie adviseren zij de boze bewoners van de rotterdamse Vogelaarwijk.

Eind 2007 gingen een aantal Vreewijkers op zoek naar een nieuwe huurbaas. Na jarenlang verzet tegen grootschalige sloop- en nieuwbouwplannen was het vertrouwen in de eigen verhuurder Com.wonen verdwenen.

De directeur van een Gorinchemse woningbouwvereniging bekeek vervolgens het tuindorp in Rotterdam Zuid samen met vier collega's uit Leusden, Amerongen, Noordwijkerhout en Sint Oedenrode.

Vreewijk is niet alleen een 'prachtwijk'zoals minister Vogelaar wil, het is ook echt prachtig. De bouwstijl, de prachtige groene linten met water, die wijk heeft in allerlei opzichten potentie. Vreewijk kopen vonden de corporatiedirecteuren geen goed idee. Ze raadden de Bewoners Organisatie Vreewijk aan zelf een woningbouwcorporatie op te richten voor het 6500 woningen grote tuindorp. De BOV reageerde enthousiast. Ze heeft bij minister Vogelaar (grotenstedenbeleid) een subsidieverzoek ingediend om de haalbaarheid te onderzoeken.

 

« Vorig artikel  (Artikel 29 van 119)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriėn

Laatste artikelen

Vrienden