De UMTS mast op de H. Maria Margaritakerk. Deel 1

29 juni 2008 (11:24)

Foto; G.Bijvank.

 

Inmiddels weer ruim een jaar geleden was er in het Tilburgse veel ophef over het plaatsen van een UMTS-mast in een woonwijk waar de omwonenden bezwaar tegen hadden en ondersteund werden door de gemeente Tilburg.

Zo had de plaatselijke afdeling van de VVD een site opgezet waarbij iedereen een melding kon doen over een UMTS-mast in zijn of haar woonwijk.

Rond deze tijd, december 2006, werd er op de toren van de H. Maria Margaritakerk, (jawel de kerk van de landelijk bekende Klokkenluider) een UMTS-mast geplaatst waar geen vergunning voor was gevraagd dan wel verleend. Er zijn in mei 2007 door omwonenden bezwaren hierover ingediend. Eerder dan deze datum kon toen nog niet, wat wel was  gedaan/geprobeerd maar niet geaccepteerd, daar er geen aanvraag voor plaatsing van deze mast bij de gemeentelijke instanties was ingediend. Bij een aanvraag werd hiervan melding gedaan op de gemeentepagina in "de Tilburgse Koerier" en pas dan kon er een bezwaar tegen een mogelijke plaatsing worden ingediend. Uiteindelijk bleek er een aanvraag voor een plaatsing te zijn ingediend en was er medio mei 2007 hiervan een berichtje te lezen in de genoemde koerier en is er een bezwaar tegen plaatsing ingediend

Op datum 13 februari 2008 is er op dit bezwaar een schriftelijke reactie gekomen van de gemeente Tilburg, welke luidde dat de gevraagde vergunning is geweigerd. In een mondelijke reactie kregen we te horen dat de H. Margartitakerk een rijksmonument is waardoor de gemeentelijke en rijksmonumentenzorg geen vergunning willen verlenen.

Daarbij heeft de gemeente Tilburg het standpunt ingenomen dat er in een woonwijn geen UMTS-mast geplaatst mag worden en er voor elke mast, geplaatst boven de 15 meter een vergunning moet worden aangevraagd.

Zoals al is geschreven is deze vergunning geweigerd maar tot op heden, 29 juni 2008, staat de UMTS-mast nog steeds op de toren. Het is tot op heden ook niet duidelijk welke stappen er ondernomen gaan worden. Er is wel contact geweest hierover met de gemeente.

 

                               Foto; Paul Joosten.

 

Rgelmatig vraagt een dergelijke mast onderhoud. Dat hierbij geen rekening wordt gehouden met de natuur laat deze foto zien.

 

0 reacties | Reageer
« Vorig artikel  (Artikel 34 van 34)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden