Kunstwerk bij nieuwbouwplan "De Elementen"

28 oktober 2008 (12:33)

In het nieuwste wijkblad las ik dat er bij een nieuwbouwproject aan de Korvelseweg een kunstwerk gemaakt door leerlingen van de B.S de Zuidwester was geplaatst.

Gelezen op de site van de bs, de Zuidwester.

 

"De leerlingen van Basisschool De Zuidwester uit de Staringstraat in Tilburg hebben onder leiding van Daphne Snellaars voor de zomervakantie enkele weken hard gewerkt om een 50 meter lang kunstwerk te schilderen. Het initiatief voor het kunstwerk kwam van Projectontwikkelaar Alphons Coolen.

In totaal 20 houten borden, beschilderd met de vier elementen water, vuur, aarde en lucht, vormen samen het kunstwerk op de omheining bij het nieuwbouwplan “De Elementen”.

Afgelopen donderdagmiddag waren zowel de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 als wethouder Jan Hamming aanwezig bij de opening. De kinderen vonden het heel spannend om het papier van hun kunstwerk af te halen. Iedere leerling ging daarna enthousiast op zoek naar zijn eigen bijdrage. Wat waren ze trots op hun werk !!!!

Het gigantische kunstwerk blijft zeker nog tot de zomer van 2009 staan als omheining van  het bouwplan “De Elementen”.

 

Het is zeer de moeite waard om het kunstwerk eens te gaan bekijken. Als voorproefje hierbij een foto van een klein deel van het werk;

 

Om foto's van de onthulling van dit werk te bekijken maar ook andersoortige info m.b.t. de school, volg de link; http://www.dezuidwestertilburg.nl/

 

 

0 reacties | Reageer
« Vorig artikel  (Artikel 27 van 34)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden