Foto-expositie 'Sint Anna' bij galerie Kap Pur

25 mei 2010 (10:03)

Ontvangen een persbericht m.b.t. een foto expositie bij galerie Kap Pur.

Het is een project van het Tilburgse fotografenduo: Kim Pattiruhu (Vlissingen, 1982) en Marieke Plasier (Tegelen, 1982). Zij hebben een jaar lang de oude arbeiderswijk Sint Anna in Tilburg zowel binnen als buiten gefotografeerd, wat de interessante ontwikkelingen binnen een dergelijke wijk prachtig verbeeld. Van de foto's wordt, naast de expositie hier bij galerie Kap Pur, een fotoboek gemaakt met een voorwoord van de stadsdichter van Tilburg Cees van Raak. Hij verzocht tevens de openingen op vrijdagavond 25 juni om 19:30 uur. De expositie is te bezichtigen is van 25 juni tot en met 31 juli aan de Korvelseweg 151.

 

EXPOSITIE

 

KIM PATTIRUHU EN MARIEKE PLASIER
Foto-expositie en boekpresentatie m.m.v. Stadsdichter Cees van Raak
 
Expositieduur: 25 juni tot en met 31 juli 2010
 
 
Sint Anna lijkt een eenvoudige arbeiderswijk in Tilburg waar niets bijzonders te beleven valt. Maar niets is minder waar; iedere voordeur, elk steegje of terrein heeft zijn eigen verhaal. Soms zijn de verhalen zeer specifiek voor deze buurt, soms interessant voor een stad als Tilburg, maar veel vaker zijn de verhalen universeel en tekenend voor de huidige maatschappij.
 
Ruim één jaar geleden begon het onderzoek van het fotografenduo: Kim Pattiruhu (Vlissingen, 1982) en Marieke Plasier (Tegelen, 1982), tegenwoordig beiden woonachtig in de wijk Sint Anna te Tilburg. Beide kunstenaressen zijn in 2008 afgestudeerd aan de Kunstacademie Sint Joost te Breda. Op een bijna voyeuristische manier leggen zij het leven in, de veranderingen binnen en de ziel van de wijk vast op de gevoelige plaat met hun analoge 6x6 Hasselblad camera’s. 
 
Beide fotografen hebben een eigen manier van kijken, de één wat abstracter en de andere wat meer verhalend. Dit heeft tot dynamische discussies geleid bij het samenstellen van het 160 pagina’s tellende fotoboek. Dit prachtige document, met een voorwoord van de stadsdichter van Tilburg Cees van Raak, wordt op 25 juni 2010 officieel door hem gepresenteerd. Dit zal plaatsvinden tijdens de opening van de aan dit project gekoppelde foto-expositie bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 (de oostelijke grens van Sint Anna). 
 
Het unieke project toont de verscheidenheid binnen een wijk als Sint Anna. De oude bewoners verdwijnen langzaam en de jonge gezinnen nemen hun plaats in. Deze jonge mensen koesteren en behouden de wijk op hun eigen manier en met eigen inzichten. Het werk is van 25 juni tot en met 31 juli te bezichtigen. Meer informatie is te vinden op www.fotosintanna.nl en www.kappur.com.

 

0 reacties | Reageer
« Vorig artikel  (Artikel 9 van 34)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden