De vuurtoren van Texel, ook wel de Eierlandse vuurtoren genoemd, is een iconisch monument op het eiland. De vuurtoren staat op de noordpunt van Texel, bij de plaats De Cocksdorp, en is een populaire bezienswaardigheid onder toeristen.

De Eierlandse vuurtoren is gebouwd in 1864 en heeft een hoogte van 35 meter. Het is de hoogste vuurtoren van Nederland en biedt daardoor een spectaculair uitzicht over het eiland en de Noordzee. Op heldere dagen kun je zelfs de kustlijn van Denemarken zien liggen!

De vuurtoren heeft een rijke geschiedenis. In de Tweede Wereldoorlog werd de toren gebruikt door de Duitse bezetters als uitkijkpost. Na de oorlog werd de toren door de Nederlandse marine in gebruik genomen als radartoren.

Tegenwoordig is de vuurtoren opengesteld voor publiek. Je kunt de toren beklimmen en genieten van het uitzicht vanaf de top. Onderweg naar boven kom je langs diverse tentoonstellingen over de geschiedenis van de vuurtoren en het eiland. Ook is er een museumwinkel waar je leuke souvenirs kunt kopen.

Een bezoek aan de Eierlandse vuurtoren is een absolute must voor iedereen die Texel bezoekt. Het is een unieke ervaring om de toren te beklimmen en te genieten van het prachtige uitzicht. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur of gewoon wilt genieten van het uitzicht, de vuurtoren van Texel is zeker de moeite waard!