Hennepkwekerij Rijksstraatweg Nieuwenhoorn woensdag 17.03.2010 ontmanteld

18-mrt-2010 (01:20 ) | Categorie: Openbare orde en veiligheid

Aan de Rijksstraatweg te Nieuwenhoorn is op woensdagmiddag 17.03.2010 een hennepplantage ontmanteld.

In het pand naast de fysiotherapiepraktijk t.h.v. VV Nieuwenhoorn stelden agenten naar aanleiding van binnengekomen informatie een onderzoek in. Er werden vier volledig ingerichte ruimtes vol met hennepplanten aangetroffen. Er bleek tevens dat er illegaal stroom werd afgetapt. 800 planten en materialen zijn in beslag genomen.

 

Foto's van de hennepkwekerij:

 

http://www.wilvanbalen.nl/fotodetail.php?v=1874

 

 

Persbericht Politie Rotterdam Rijnmond:

 

http://www.politiepersberichten.nl/rotterdam-rijnmond/bericht/?id=26358

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2010 en coaltievorming

4-mrt-2010 (02:46 ) | Categorie: Politiek

De kiezer heeft gekozen. De stemmen zijn geteld. De opkomst had beter gekund. Slechts iets meer dan 45% van de stemgerechtigde inwoners van Hellevoetsluis gaf hun stem tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. IBH heeft 1 zetel erbij gekregen en komt op 8 zetels. VVD heeft 1 zetel erbij gekregen en komt op 7 zetels. Groen Links verliest 1 zetel en komt op 2 zetels. Het grootste verlies wordt geleden door de PVDA. Zij verliezen 5 zetels  en komen daarmee op 3 zetels. Nieuw is de SP die binnenkomt met 1 zetel en D66 heeft 1 zetel gekregen.

 

De IBH mag aan de slag met het vormen van de coalitie. Uitgaande van de grootte van de partijen en winst, is IBH/VVD de coalitie die het meest recht doet aan de uitslag.

 

De vraag is of IBH samen wilt met VVD in de coaltie. VVD immers in de vorige raadsperiode veel kritiek geuit over het IBH/PVDA besluit omtrent VV Nieuwenhoorn.  

Buurtaanpak: Rijksstraatweg

23-feb-2010 (07:27 ) | Categorie: Wijkbeheer

Tijdens de buurtaanpak in Nieuwenhoorn is de Rijksstraatweg die enkele jaren geleden voorzien is van een nieuwe laag asfalt en nieuw bestratingsmateriaal voor de fietsstroken ook aan de orde. Op 28 oktober 2009 was er in het kader van de buurtaanpak een bijeenkomst omtrent de Rijksstraatweg in MFC De Oude Woelhoek. De notulen van deze bijeenkomst zijn vandaag op de site van de gemeente geplaatst.

Wel of geen Lidl in Nieuwenhoorn

11-feb-2010 (05:46 ) | Categorie: Politiek

 

Het kan u niet ontgaan zijn. De gemeente is voornemens voor 1,5 jaar vrijstelling te verlenen voor het vestigen van Lidl in het voormalige pand van Carnet / V.d. Zee en van Geest. De meningen verschillen in het dorp en dat is te gegrijpen. De personen die de petitie ingediend hebben bij het gemeentebestuur snap ik alsmede de ondertekenaars van de petitie. De Rijksstraaatweg is in Nieuwenhoorn veel smaller dan in Hellevoetsluis en wat de indieners van de petitie aanhalen: veel huizen zijn niet onderheid en zijn bovendien gemeentelijke monumenten.

De mensen die zeggen: makkelijk een winkel in het dorp kan ik goed snappen. Ik vind het ook makkelijk. Vroeger kon men bij Attent H.D. van Eeren terecht. Was makkelijk voor de "vergeten" boodschap. De prijzen lagen duidelijk hoger dan in de supermarkten in Hellevoetsluis, maar dat kon niet anders i.v.m. de kleinschaligheid van de winkel. Nu moet men al jaren naar Hellevoetsluis. Een winkel in Nieuwenhoorn met kruidenierswaren zou een aanwinst zijn, maar zeker niet voor maar 1,5 jaar.

Straks zij wij als dorpsbewoners gewend aan boodschappen doen in het dorp, moeten we vervolgens weer naar Hellevoetsluis. Nu zijn we er al jaren aangewend dat er geen winkel is met kruidenierswaren in het dorp.

Twee kerstconcerten door 2 muziekverenigingen in elkaars nabijheid op 19.12.2009

8-dec-2009 (12:29 )

 

Zaterdagavond 19.12.2009 vinden er aan het Achterdorp in Nieuwenhoorn 2 kerstconcerten plaats. Sempre Crescendo begint om 19.30 uur en Voorne en Putten om 20.00 uur. Het ene concert vind plaats in de kerk en het andere concert in het verenigingsgebouw van Muziekvereniging Voorne en Putten naast de kerk.

Sempre Crescendo uit Nieuw Helvoet speelt met het A en B Orkest in de kerk.

Voorne en Putten uit Nieuwenhoorn geeft haar kerstconcert in haar eigen clubgebouw. Deelnemers aan dit concert zijn: B orkest, C Orkest, B en C Majoretten, leerlingdrumband en diverse solisten uit de diverse verenigingsonderdelen.

Meer informatie omtrent het concert van Sempre Crescendo is te vinden op http://www.sempre-crescendo.nl

 

Zowel Muziekvereniging Sempre Crescendo en Muziekvereniging Voorne en Putten verheugen zich op uw komst.

 

« Vorig artikel  (Artikel 1 van 10)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden