Sportinstuif voor leerlingen basisschool

29 oktober 2009 (17\0502) | Categorie: Activiteiten

Op zaterdag 31 oktober organiseert de jeugdraad van de Protestantse Gemeente Hellevoetsluis een sportinstuif in sportcentrum De Eendraght.

Deze sportinstuif is bedoeld voor leerlingen van basisscholen en is van 14.00 tot 16.00 uur.

Tijdens deze instuif kun je je twee uur helemaal uitleven op allerlei toestellen. Je mag skaten (wel even je remmen afplakken) en we doen spelletjes.

 

We vragen een bijdrage van 1 euro en je krijgt gratis iets te snoepen en te drinken.

 

Neem ook gerust een vriendje of vriendinnetje mee.

 

Meer informatie: Reina van Huizen, tel. 316970.

Doe mee met SMS-alert

29 oktober 2009 (16\0449) | Categorie: (on)veiligheid

Een veilige woonomgeving?

 

De politie van Hellevoetsluis is met SMS-alert gestart. Iedereen die in Hellevoetsluis woont of werkt en een mobiele telefoon heeft, kan zich hiervoor aanmelden.

 

De politie gebruikt SMS-berichten om burgers snel op de hoogte te kunnen brengen van actuele veiligheidszaken in hun wijk. Zo zijn er snel meer ogen en oren, die met de politie meekijken. De politie stuurt bijvoorbeeld verzoeken om mee uit te kijken naar de pleger van een misdrijf of een vermist kind. Of u krijgt informatie over hoe u zelf voorkomt dat u slachtoffer wordt van een misdrijf. In de eerste twee gevallen meldt de politie in de SMS ook welke actie zij van u verwachten als u inderdaad informatie voor hen heeft.

 

Wilt u een handje helpen?

Meld u dan aan voor SMS-alert.

U kunt zich als volgt met uw mobile telefoon aanmelden: U stuurt een SMS-bericht met de teket PRR (PRR staat voor Politie Rotterdam-Rijnmond) gevolgd door uw postcode en huisnummer naar nummer 8844.

Een voorbeeld: PRR3012LP30, zonder spaties en zonder een eventuele huisnummertoevoeging.

Als u bijvoorbeeld op de Stationsweg 12 b woont, sms dan 12 zonder de toevoeging b.

Let op!

Uw postcode moet bestaan uit 4 cijfers en 2 letters. Gebruik voor het zijfer 0 (nul) in de postcode geen letter o, uw aanmelding is dan namelijk niet geldig.

U ontvangt vervolgens een sms dat u bent aangemeld. Hierin staat ook een wachtwoord. Met uw eigen mobiele nummer en dit wachtwoord kunt u via de internetsite van de politie Rotterdam-Rijnmond, www.politie-rijnmond.nl persoonlijke gegevens wijzigen. Aanmelden met een vaste lijn die het verzenden van sms-berichten ondersteunt (dus geen 06-nummer) is niet mogelijk.

 

Kosten.

De abonnementdienst SMS-alert is gratis. Alleen voor het aanmeld-sms-bericht kan een bedrag van de rekening of belbundel afgeschreven worden. Dit is afhankelijk van uw provider en abonnement. De berichten die de politie verstuurt, ontvangt u gratis. Het ontvangen van sms-berichten in het buitenland is niet altijd gratis (tijdens uw vakantie kunt u via de internetsite van de politie sms-alert uitschakelen).

 

SAZ cursus (Turkse gitaar) in Hellevoetsluis

29 oktober 2009 (16\0443) | Categorie: Activiteiten

Binnekort start de eerste Zaz cursus in Hellevoetsluis. Wil je snel saz (Turkse gitaar) leren spelen? Met deze lessen begint de muzikale reis op de Saz. Er zijn verschillende oefeningen.

Met deze oefeningen leer je het op een simpele manier.

De traditionel Turkse muziek wordt al eeuwen lang op de Saz bespeeld.

De cursus wordt gegeven in het Multicultureel centrum, Moriaanseweg West 2.

Meer informatie: mevr. Aydinalp, 06 - 42385959 of mevr. Ozogul, 06 - 20078333.

Stilteochten in Kerk aan de Ring, 8 november

27 oktober 2009 (14\0251) | Categorie: Activiteiten

Kom op zondagochtend 8 november ook eens ervaren wat stilte en rust voor jou betekent. Iedereen is welkom van 11.00-12.30 uur om dit te ervaren. Samen met de Stichting Behoud van de Kerk aan de Ring geven wij daar de gelegenheid voor. Door geleide oefeningen worden er eerst ontspanningsoefeningen gegeven waarna het steeds stiller wordt. Je komt lichamelijk en geestelijk helemaal tot rust. Info: hier  

De toegang is gratis, alleen een bijdrage voor het onderhoud van de Kerk wordt door de Stichting zeer gewaardeerd.

Opendag Achtervang groot succes en verhelderend

25 oktober 2009 (11\1111) | Categorie: Achtervang

De Achtervang, gevestigd in de boerderij aan de Moriaanseweg West, hield op 25 oktober een open huis.

Vele wijkbewoners maakten van deze gelegenheid gebruik, eindelijk, eens met eigen ogen en oren te vernemen wat de Achtervang is en doet.

Een verhelderende ervaring.

Alle geruchten die al langere tijd de ronde doen over de bewoners van de boerderij en hoe het daar toe gaat, kregen voor veel mensen een geheel andere dimensie.

 

De "probleemjeugd" heeft niet zelf om de problemen gevraagd. De leiding neemt hen serieus en helpt hen bij het weer op de rails krijgen van hun leventje. Een zware, maar dankbare, taak. Maar evenzo zwaar voor de jeugdige cliënten. Want er heerst een strenge discipline! Het is beslist geen "vrijgevochten zootje". Want, zo leerden de bezoekers bijvoorbeeld, als je voor het eerst als bewoner binnenkomt, is het langere tijd niet toegestaan het gebouw te verlaten. Voorwaar geen eenvoudige opgave!

 

De bezoekers werden ontvangen met een drankje en een hapje. Zo was er eigen gebakken appeltaart, die heerlijk smaakte. Daarna werden de bezoekers in kleine groepen rondgeleid door het gebouw, waarbij uitgebreide toelichting werd gegeven en vragen werden beantwoord.

 

Binnenkort leest u op deze site meer over de Achtervang.

 

Nog één hartekreet van de leiding: zij zoeken vrijwilligers voor het begeleiden van de jongeren naar bijv. voetbalwedstrijden,  het begeleiden bij huiswerk, enz., enz..

Denkt u hierin een rol te kunnen spelen, loop even binnen bij de Achtervang of stuur een berichtje naar deze site (wij zorgen dan dat uw bericht bij de Achtervang komt).

 

 

Het Paddestoeltje, Kids & Junior viert 15-jarig bestaan

22 oktober 2009 (14\0254) | Categorie: NIEUWS

20 oktober was het 15 jaar geleden dat Thea Kieviet de grootste kinderkledingzzak in de regio opende. Het Paddestoeltje, Kids & Junior is sindsdien gevestigd in De Passage, Rijksstraatweg 65 C.

 

De kinderkledingzaak verkoopt kwalitatieve merkkleding van maat 44 tot en met maat 176. Naast een uitgebreide collectie voor de kleinsten is er een ruime keuze in stoere merken voor de tieners. Merken als Retour, O'Neill, Protest, EDC, Gaastra en Vingino zijn ruim vertegenwoordigd.

 

Net als de kleine klanten opgroeien tot tieners, groeit ook de zaak zelf. Nieuw voor tieners zijn de merken 7one7 en McGregor. Voor de kleinsten is er een nieuw merk Babyface.

 

Ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan geeft Het Paddestoeltje tot en met zaterdag 24 oktober 15 % korting op de gehele collectie, met uitzondering van reeds afgeprijsde artikelen. Daarnaast ontvangen de kinderen, bij aankoop, een presentje. Ook is er een kleurplatenwedstrijd.

Voor vast klanten is er een aanstrekkelijk spaarsysteem

Scholen aan de Fazantenlaan hebben een eigen wijkagent

22 oktober 2009 (14\0248) | Categorie: (on)veiligheid

De scholen aan de Fazantenlaan (Helinium, Jacob van Liesveldt, Albeda College)  hebben een eigen wijkagent. Gabri Bijl ziet het als een enorme uitdaging de communicatie met de leerlingen te verbeteren. Zij wil laten zien dat de politie een instituut is dat er niet alleen is voor het uitdelen van bekeuringen, maar ook om individuele- en groepsproblemen op te lossen.

Voor de nieuwe wijkagent is er geen kantoortje, haar werkterrein is op straat rondom de scholen.

Handbalvereniging Helisus eert leden

22 oktober 2009 (14\0241) | Categorie: Wonen, werk, recreatie

In de algemene jaarvergadering van 13 oktober heeft handbalvereniging Helius drie leden geëerd met hun 25-jarig-lidmaatschap. Vermeldenswaard is dat alle drie de leden nog actief zijn. Thomas Bernds, Barbara Bernds en Rina Jongejan kregen een oorkonde om dit jubileum te gedenken.

 

Voor Piet Luteijn was dit één van zijn laatste acties als voorzitter.

 

Na deze handeling werd een nieuw bestuur gekozen. De nieuwe voorzitter, Michel Haak, zette de afgetreden Piet Luteijn en Hans schenk in het zonnetje: Hans werd bedankt voor het volbrengen van 13 jaren in het bestuur, Piet Luteijn was zelfs 28 jaar bestuurdlid. Hij bekleedde functies als penningmeester, voorzitter en vicevoorzitter en voorzitter van de afdeling Rotterdam van het Nederlands Handbal Verbond. Een erelijst om trots op te zijn!

Piet en Hans kregen een litho overhandigd.

Scholengemeenschap Helinium krijgt Toppersprijs

20 oktober 2009 (20\0833) | Categorie: NIEUWS

Wethouder De Jongh heeft aan de scholengemeenschap Helinium de Toppersprijs uitgereikt.

Aan de Toppersprijs is een bedrag van 6.000 euro verbonden. De prijs wordt uitgereikt aan de school die er het best in is geslaagd het vak technologie in te passen in het onderwijs.

Zorg en welzijn komen dan bijvoorbeeld samen met techniek en administratie.

Het vak heeft een eigen lokaal gekregen met eigen docenten, waar alle facetten ingepast worden.

Boerderij Moriaanseweg (De Achtervang) houdt Open Huis

20 oktober 2009 (11\1136) | Categorie: Achtervang

De Achtervang in de boerderij aan de Moriaanseweg West 47 bestaat bijna 3 jaar. Dit is reden om de bewoners uit de omgeving een blik achter de schermen te laten werpen.

De Achtervang is zich er van bewust, dat het voor de buurtgenoten niet gemakkelijk geweest moet zijn dat er een jongerenopvang in de buurt is gekomen.

 

Het heeft enige tijd geduurd voordat De Achtervang was zoals hij nu is. Zoals alle nieuwe projecten had ook de Achtervang last van kinderziektes. De kinderziektes zijn nu zo goed als verholpen en dat is een mooie reden om kennis met elkaar te gaan maken.

 

U wordt met de Open Middag verwelkomd met een hapje en een drankje. U maakt kennis met de jongeren en begeleiders die De Achtervan hebben gemaakt zoals hij nu is.

 

U bent welkom op 25 oktober, tussen 15.00 en 17.30 uur.

 

De Achtervang, Moriaanseweg West 47, 3222 AB  Hellevoetsluis, tel. 0181 - 326966

hellevoetsluis-noordwest heet nu www.nieuwhelvoet.nl

18 oktober 2009 (12\1217) | Categorie: NIEUWS

Bij de samenvoeging van de gemeenten Nieuw-Helvoet, Nieuwenhoorn en Hellevoetsluis tot één gemeente Hellvoetsluis kreeg onze wijk (in feite het voormalige Nieuw-Helvoet) de naam Noordwest.

 

Officieel is door de gemeente nu weer de oude naam Nieuw-Helvoet in ere hersteld. De wijk heet dus nu Nieuw-Helvoet.

 

Reden om ook de naam van de wijksite te wijzigen. De site is nu bereikbaar onder www.nieuwhelvoet.nl

 

Mail kunt u ons zenden dmv deze link  mail

 

Van deze gelegenheid wordt door ons ook gebruik gemaakt om de site anders op te zetten.

Binnenkort krijgt de site een ander aanzien. Zo is het nu ook mogelijk dat bedrijven, instellingen, verenigingen, clubs, enz., die op enigerlei wijze actief zijn in de wijk, een GRATIS VERMELDING op de site kunnen krijgen. Geef uw gegevens door en wij zorgen voor plaatsing.

 

Ook wordt het nu mogelijk om commerciële reclame-uitingen op de site te plaatsen. Neem hierover contact met ons op. De tarieven zijn bijzonder gunstig, gewoonweg goedkoop. De opbrengsten zijn bedoeld om de kosten van het online houden van de site te bestrijden.

 

Nieuwsbrief 5, schooljaar 2009-2010, OBS De Wateringe

15 oktober 2009 (12\1209) | Categorie: OBS De Wateringe

 

 

Nieuwsbrief  5

donderdag  15 oktober  2009

 

Belangrijke data

 

 29               oktober                  inleveren oud papier 8.00-8.30 en 15.00-15.30

16                oktober                  groep 1/2 geen school

19 t/m 23     oktober                  herfstvakantie

26                oktober                  groep 1/2 geen school

27, 28 en 29  oktober                 drempelonderzoek groep 8

 2                november               hoofdluiscontrole

 3                november               NIO en NPVJ  groep 8

 3                november               Informatieavond overblijf 19.30 uur

 5                november               Informatiemiddag Helinium groep 8

 5                november               Informatieavond Helinium voor ouders groep 8

16 t/m 20     november               rapportweek groep 3 t/m 8

  

Afscheid Els Daamen

 

Hierbij bedank ik alle leerlingen, ouders en collega’s voor mijn hartverwarmende afscheid.

De lieve briefjes, tekeningen, kaarten en cadeaus maakten het afscheid tot een bijzondere en onvergetelijke dag!!! Tot ziens!

 

Overblijven

 

Met ingang van 1 december a.s. zal het overblijven georganiseerd gaan worden door de Kinderkoepel. Om U te informeren over allerlei wijzigingen die zullen plaatsvinden, is er op 3 november een informatieavond op school gepland. (Aanvang: 19.30 uur ). Nadere informatie volgt.

 

Regels en afspraken

 

Jaarlijks worden de regels en afspraken die er op onze school gelden in een teamvergadering besproken en aangepast. De regels en afspraken die zijn gewijzigd worden vermeld in de nieuwsbrief. Hieronder vindt u de wijzigingen.

 

Traktaties

We stimuleren gezonde traktatie (zie schoolgids), ook voor leerkrachten! Lollies en kauwgom zijn verboden.

Rondgaan met traktatie tussen 10.00 uur en 10.30 uur.

Het jarige kind mag één ander kind meenemen. Het groepje dat rond gaat bestaat uit max. drie kinderen.

 

Pauzehapje

Omdat wij de laatste tijd constateren dat leerlingen ongezonde etenswaren meenemen , willen wij dat er in het kader van gezond gedrag  na de herfstvakantie als pauzehapje slechts of een stuk fruit of één boterham wordt gegeten.

Na ca een maand zullen we met de leerlingen bekijken hoe de proef is verlopen.

 

Uitstapjes

Werkgroepen of leerkrachten die uitstapjes organiseren beraden zich vooraf op de veiligheid van de locatie. We zorgen voor voldoende begeleiding en voor EHBO kisten.

Er is voor iedere leerling een  schriftelijke toestemmingsverklaring voor het deelnemen aan schoolreisjes en/of excursies op school aanwezig.

Ouders en/of leerkrachten die rijden met leerlingen dienen een inzittenden verzekering te hebben. Ouders kunnen de school nooit aansprakelijk stellen voor schade aan hun auto voortvloeiend uit het vervoer van kinderen. Leerlingen die kleiner zijn dan 1.35 m. moeten op een stoelverhoging zitten. Stoelverhogingen zijn op school aanwezig.

Mobiele telefoons

Sommige leerlingen beschikken over een mobiele telefoon. Het gebruik hiervan wordt op onze school sterk aan banden gelegd. De regeling gaat er als volgt uitzien:

1.                             Het meenemen van mobiele telefoons naar school wordt ten sterkste ontraden.

2.                             De school is niet aansprakelijk voor verlies van of schade aan een mobiele telefoon.

3.                             Het meenemen van mobiele telefoons is niet verboden, het gebruiken van een mobiele telefoon is in het schoolgebouw tijdens schooltijd wel verboden.

4.                             Leerlingen die een telefoon bij zich hebben, doen die ‘s morgens om 08.30 uur en ‘s middags om 13.00 uur in een afgesloten kistje in de klas. De leerkracht beheert hiervan de sleutel. Ook tijdens de ochtend pauze blijft de telefoon in het kluisje. Om 12.00 uur en om 15.00 uur nemen ze hun telefoon weer mee. Leerlingen mogen de telefoon echter alleen buiten het schoolgebouw gebruiken.

5.                             Ouders die hun kind tijdens schooltijd willen bellen, doen dit via de telefoon van de school. Kinderen die tijdens schooltijd moeten bellen (alleen bij een dringende reden) doen dit eveneens via de telefoon van de school.

6.                             Leerlingen die de telefoon niet afgeven en/of toch gebruikmaken van hun telefoon, leveren bij constatering hiervan hun telefoon bij de leerkracht in.

7.                             Ouders kunnen dan na een week de telefoon weer komen ophalen bij de directie.

 

Spelcomputers

Alleen op van te voren aangekondigde spelletjesmiddagen mogen de spelcomputers worden meegenomen naar school. Het meenemen van spelcomputers gebeurt op eigen risico.

Opening speeltuintje Duindoornstraat

13 oktober 2009 (11\1116) | Categorie: Openbare ruimten

Speeltuin eindelijk gerealiseerd door burgerinitiatief

 

Wethouder Jorriena de Jongh opende zaterdag 10 oktober jongstleden op ludieke wijze een speeltuin in de wijk Hellevoetsluis Noord-West. Een speeltuin waar een lang en intensief traject  aan vooraf is gegaan, maar nu door een burgerinitiatief toch van de grond is gekomen. “Het burgerinitiatief is een uitstekend instrument om ideeën die leven in een wijk te realiseren. Deze speeltuin is hier een prima voorbeeld van. In eerste instantie werden de plannen afgewezen op grond van een speelonderzoek: er zouden te weinig kinderen in de wijk wonen en genoeg speelruimte in de buurt aanwezig zijn, maar de bewoners hielden voet bij stuk. Zij leverden 63 handtekeningen in en dat zijn er ruim voldoende om een burgerinitiatief te ondersteunen. De raad was het er unaniem over eens: de speeltuin moest er komen. En nu kunnen dan eindelijk de kinderen en kleinkinderen van de buurtbewoners hier veilig spelen.”

 

Kinderen moeten een veilige speelruimte hebben. Een open gebied waar goed toezicht mogelijk is, waar geen water in de buurt is en waar veilige speelattributen staan. Een plek waar kinderen elkaar spelenderwijs kunnen ontmoeten en waar ze lekker vrij kunnen bewegen. Beweging is belangrijk stelde de Jongh in haar openingswoord, waarna ze als openingshandeling soepel van de glijbaan gleed.  “Als gemeente kijken we natuurlijk naar een eerlijke verdeling in de wijken als  het gaat om plaatsen waar kinderen en jeugd elkaar kunnen ontmoeten. En we hebben afgelopen jaar in ontmoetingsplekken voor kinderen en jeugd 50.000 euro geïnvesteerd. Dit burgerinitiatief was natuurlijk niet in de begroting meegenomen en is nu uit onderhoudsreserve betaald en hieruit wordt tevens het jaarlijks onderhoud bekostigd. Men heeft wel een beetje water bij de wijn moeten doen, want de hoge glijbaan die op het verlanglijstje stond was veel te duur en daarvoor in de plaats is nu een kleinere gekomen. Ondanks dat overschreed de speeltuin het budget, maar dat verschil hebben we als gemeente gedeeld met Maasdelta. De inzet en het doorzettingsvermogen van de buurtbewoners heeft deze speeltuin mogelijk gemaakt en ik hoop dat de kleintjes er heel veel plezier aan beleven,” besluit ze.

 

Maasdelta en gemeente delen meerkosten.

 

Buurtbewoner Paul Venis is de grondlegger van het initiatief: “De eerste plannen gaan 15 jaar terug. Toen wilde ik een speeltuin realiseren in de Duindoornstraat, nog voor mijn eigen kinderen, maar die zijn inmiddels te oud. Toch heb ik het idee niet los kunnen laten en toen met een reorganisatie van de wijk de paar oude speelattributen die er stonden verdwenen, zijn mijn vrouw en ik samen in december 2008 dit burgerinitiatief gestart. Dit ondersteunt door buurtvereniging Hellevoetsluis Noordwest. Ik heb een werkgroep gevormd en deze heeft in het hele traject de kar getrokken. Toen we dachten dat alles rond was, gooiden de glijbaan en het hekwerk de plannen in de war. Deze overschreden het beschikbare budget. Ik ben naar Nico Verstraten van Maasdelta gestapt met de vraag of zij mee wilden investeren en na zijn akkoord ben ik opnieuw naar de gemeente gestapt. Gelukkig wilden zij ook een gedeelte van de meerkosten voor hun rekening nemen. We hebben er met elkaar heel veel werk aan gehad, maar we zijn echt blij met het behaalde resultaat.”

 

Met elkaar sta je sterk

 

Een prima samenwerking dus tussen buurt en buurtvereniging. “Dat is ook waar wij voor staan. Met elkaar kun je meer dan alleen. Paul is jarenlang in z´n eentje bezig geweest, maar nu wist hij zich gesteund in zijn burgerinitiatief door 63 medebewoners en zo maak je het draagvlak breder waardoor een overheid sneller genegen is te luisteren. Ik heb in de gemeenteraad gebruik gemaakt van het spreekrecht en ervaren dat de gemeente het burgerinitiatief ook echt serieus neemt. Ik hoop oprecht dat dit initiatief een uitnodiging is voor onze buurt om lid te worden van onze vereniging. Niet alleen omdat je samen een vuist kunt maken tegen instanties of overheid, maar ook omdat je samen meer leuke activiteiten kunt ontplooien. Geïnteresseerden kunnen via ons e-mail adres: buurtciewest@hotmail.com zich aanmelden voor lidmaatschap of een briefje in de bus doen op Moriaanseweg west 32.

 

Via deze weg willen wij alle sponsors bedanken die deze feestelijke opening van onze speeltuin mogelijk gemaakt hebben,” besluit Fred v.d. Kolk, penningmeester van buurtvereniging Hellevoetsluis Noordwest

 

 

(tekst en fotografie: Hieke Stek)    

 

De wijksite is nu ook bereikbaar onder: www.nieuwhelvoet.nl

 

bekijk hier de foto's

PLUS supermarkt opnieuw De Beste Wijnsupermarkt

9 oktober 2009 (12\1257) | Categorie: NIEUWS

PLUS supermarkt is in de wijnalmanak van de bekende wijnschrijver Harold Hamersma voor de zesde maal bekroond tot de Beste Wijnsupermarkt van Nederland. Maar liefst 74 wijnen hebben het predikaat 'sterwijn'ontvangen. 69 van deze wijnen vallen bij PLUS in de prijscategorie tot 5 euro. In de categorie 'wijnen onder de 5 euro' ontvingen 133 wijnen uit het PLUS assortiment een vermelding. Hirvan kregen 69 wijnen één en zelfs twee sterren. Ook in de categorie 'wijnen tussen de 5 en 10 euro' scoorde PLUS elf vermeldingen en 6 sterwijnen.

 

PLUS heeft een naam hoog te houden op wijngebied. Niet alleen op grond van het uitstekende assortiment, maar ook als het gaat om de wijnkennis van de medewerkers en het heldere wijninformatiesysteem in de winkel.

 

Consumenten die thuis alvast een lekkere wijn willen uitkiezen worden bovendien bediend via de speciale wijnwebsite van PLUS ( www.wijnenvanplus.nl )

Op deze site is alle informatie (prijs, kwaliteit, herkomst, culinaire mogelijkheden, enz.) over de wijnen van PLUS te vinden.

 

Dat dit alles bij elkaar leidt tot een hoog kwaliteitsniveau op wijngebied, onderschrijft Harold Hamersma met zijn hoge waarderingen in de wijnalmanakken en de toekenning van de titel 'Beste Wijnsupermarkt van Nederland'.

 

En dit, zoals gezegd, voor de zesde keer!

Nieuwsbrief 4, schooljaar 2009/2010, OBS De Wateringe

9 oktober 2009 (01\0145) | Categorie: OBS De Wateringe

Nieuwsbrief  4

donderdag  8 oktober  2009

Belangrijke data

 

 8, 15, 29     oktober                  inleveren oud papier 8.00-8.30 en 15.00-15.30

 7 t/m 15      oktober                  kinderboekenweek project : aan tafel

16                oktober                  groep 1/2 geen school

26                oktober                  groep 1/2 geen school

27, 28 en 29  oktober                  drempelonderzoek groep 8

 2                november               hoofdluiscontrole

 3                november               NIO en NPVJ  groep 8

 5                november               Informatiemiddag Helinium groep 8

 5                november               Informatie avond Helinium voor ouders groep 8

16 t/m 20     november               rapportweek groep 3 t/m 8         

 

Aanwezigheid directeur

 

Vanaf 14 september is Hans Boelen de gehele week op school aanwezig.

 

Kunstmenu en Kunst in uitvoering

 

Door kunst ga je anders kijken naar jezelf en naar anderen. Daarom is kunsteducatie belangrijk en vooral erg leuk.

Ook dit jaar doen wij als school weer mee aan het Kunstmenu en Kunst in uitvoering.

Kunstmenu is kijken, luisteren, je verwonderen, geraakt worden, je ergeren, kortom: meeleven. Het is het meemaken van professionele kunst. Alle groepen zullen in dit kader een voorstelling bijwonen.

Groep 1 en 2 gaan naar de voorstelling ‘Roodkapje’; groep 3 en 4 krijgen een tekenproject; groep 5 en 6 luisteren naar een verhalenverteller; groep 7 gaat naar de film ‘Hoppet’ en groep 8 krijgt een op de film ‘Titanic’ gebaseerde theaterslapstick.

Kunst in uitvoering bestaat uit een aantal lespakketten, al dan niet gecombineerd met een gastles. De volgende kunstdisciplines komen aan bod: groep 1 en 2 ‘beeldende kunst’

(Grote kunst voor kleine mensen); groep 3 en 4 ‘theater’(Achter het masker); groep 5 en 6 ‘dans’(Geknipt voor dans) en groep 7 en 8 ‘muziek’(Op het lijf geschreven).

 

Via de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de data van de verschillende voorstellingen. Deze zijn altijd onder schooltijd. Het volledige programma ligt ter inzage in de aula van de school.

Jarigen in oktober                                     

 

Iris Groenendijk uit groep 3, Bas Bakkers uit groep 3, Yasin Yavuzyigitoglu uit groep 7, Demi Bosschaart uit groep 4, Leroy de Ruiter uit groep 8, Madelief van Tilburg uit groep 5,

Boran Yesilyurt uit groep 5, Cynthia Timan uit groep 8 en Tugba Kaya uit groep 4.

Allemaal van harte gefeliciteerd.

 

Welkom bij ons op school

 

Yasin Erdogan en Sura Orcun

 

 

Voorlezen

 

Voorlezen is leuk. Voor kinderen, maar ook voor ouders.

Behalve dat het leuk is, is het ook heel goed voor uw kind. Het is een moment tussen jou en je kind waarin jullie op een leuke manier contact kunnen maken. Ook als je kind zelf al kan lezen is het voor het kind vaak fijn om het toch te blijven doen.

Het kind krijgt op deze manier een gevoel van veiligheid en hebben jullie een moment die alleen van jullie is. Als je op vaste momenten van de dag voorleest brengt dit je kind ook rust en regelmaat in zijn/haar dag.

Daarnaast is voorlezen ook goed voor de taalontwikkeling van je kind; ze leren meer woorden kennen en ze leren hoe een zin opgebouwd wordt.

Voorlezen kan ook gebruikt worden om het kind kennis te laten maken met de wereld om zich heen, waardoor ze die beter leren begrijpen. Als je kind ergens mee bezig is (zoals overlijden van een huisdier of familielid, bang zijn etc.) kan het je kind ook helpen om daarmee om te gaan en helpt het jou als ouders om daarover met je kind in gesprek te gaan.

 

Tips voor het voorlezen:

- Kies een boek uit dat bij je kind past qua leeftijd en interesse.

- Kies een rustige omgeving uit.

- Stop met voorlezen als je merkt dat je kind zijn aandacht verliest.

- Gebruik bij jonge kinderen een kort verhaal en lees hem een paar keer voor. Jonge kinderen houden van herhaling.

- Antwoord op vragen van je kind en praat na over het boek

- Kijk goed naar hoe je kind reageert op het verhaal. Als je kind het bijvoorbeeld eng vindt, sla dan een stukje over.

 

Met vriendelijke groet,

 

Daniëlle Hoogwerf, Schoolmaatschappelijk werker,

d.hoogwerf@careyn.nl , Careyn contact: 088 123 99 88

Expositie in Verpleeghuis De Grootenhoek

8 oktober 2009 (12\1211) | Categorie: Activiteiten

In het verpleeghuis De Grootenhoek, Hellevoetse Achterweg 4, is tot 25 november een expositie van geschilderde mandela's van Evalien Kruithof te bewonderen.

 

Evalien is 17 jaar geleden begonnen met het maken van mandala's. Eerst met aquarelpotloden en sinds 2 jaar met acrylverf. Het woord mandala is vooral bekend geworden door de monniken die dit veelal met zand maakten. Evalien schildert de mandala's vanuit haar gevoel en meditatie. Doordat ze met verf is gaan werken zijn de kleuren helder en diep geworden en sprekender dan met potlood.

 

In de vitrines zijn ook prachtige halssieraden van mevrouw Lotter te bewonderen. Mevrouw Lotter heeft gebruik gemaakt van diverse edelstenen en mineralen. Iedere ketting is uniek, omdat zij van elke ketting maar één exemplaar maakt.

 

Heeft u zelf een leuke hooby of een verzameling en vindt u het leuk om deze te tonen aan het publiek, neem dan contact op met Ellen Rutjens, coördinator activiteitenbegelieding, tel. 0181-321355

Bazaar Petrakerk groot succes

3 oktober 2009 (15\0345) | Categorie: Activiteiten

Ondanks de minder prettige weersomstandigheden is de bazaar van de Petrakerk druk bezocht.

Velen vonden het koopje waarop ze al zolang hadden gewacht. Anderen grepen er net naast.

Helaas, maar.....volgend jaar is er weer een kans!

 

 

Regen en wind kunnen ons niet deren.......

 

 

 

 

Er was voor "elck wat wils"

 

 

Het rad van fortuin draaide onophoudelijk

 

 

Unieke stukken wisselden voor een koopje van eigenaar

Concertseizoen ‘Hellevoet Klassiek’ op 11 oktober van start

30 september 2009 (17\0553) | Categorie: Activiteiten

Op zondag 11 oktober a.s. gaat het concertseizoen 2009 – 2010 van de Stichting Concerten Hellevoetsluis van start met de jaarlijkse concertserie ‘Hellevoet Klassiek’.

Om 12.00 uur begint dan in Cultureel Centrum Kerk aan de Ring een optreden met het pianotrio Marieke Schneemann (fluit), Pamela Smits (Cello) en Jeroen Bal (piano).

 

Op het programma staan werken van Carl Maria von Weber (Trio in g klein Opus 63), Claude Debussy (Sonate voor cello en piano) , Henri Dutilleux (Sonatine voor fluit en piano) en Philippe Gaubert (Aquarel voor fluit, cello en piano).

 

 Marieke Schneemann werd geboren in Australië;  vijf jaar later kwam zij per schip aan in Rotterdam waar zij weer een kwart eeuw later benoemd werd tot solofluitiste van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Zij begon haar studie aan de Musikhochschule Stuttgart bij Prof. Karl-Friedrich Mess, daarna studeerde zij Cum Laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij de barokrevolutionair Frans Vester. Zij behaalde diverse prijzen en speelde 25 jaar lang in het Fodor Kwintet. Verder maakte ze een decennium lang deel uit van het Nederlands Blazers Ensemble en de Amsterdamse Bach Solisten, trad zij met deze ensembles over de hele wereld op. Zij maakte tal van televisieopnamen en CD’s met een repertoire omvattend van Barok tot Hedendaagse muziek.

Met het Nederlands Blazers Ensemble, het Fodor Kwintet en als soliste speelde zij menig nieuw geschreven werk. (Wolfgang Rihm, Gija Kantcheli, Luca Francesconi,  Tristan Keuris, Willem Jeths, John Zorn en Robin de Raaff, Jan van Vlijmen e.a.).

Met de pianist Ralph van Raat nam zij de verzamelde solowerken voor fluit van Rudolf Escher op (Attacca).

Verder maakt Marieke deel uit van het Orlando Kwintet en heeft zij een duo met de harpiste Godelieve Schrama . Daarnaast  geeft ze recitals met pianist Hans Eijsackers  en vormt zij een uniek trio met de cimbalisten Michiel Weidner en Jan Rokyta.

Marieke Schneemann  is als hoofdvakdocente verbonden aan Het Conservatorium van Amsterdam.

 

Pamela Smits is geboren te Ottawa (Canada) en  groeide op in Nederland.

Zij begon haar cellostudie op jonge leeftijd bij de Tsjechische cellist Jiri Prchal aan het Stedelijk Conservatorium te Leeuwarden. Nadat zij als 19-jarige het diploma Docerend Musicus had behaald, vervolgde ze haar studie aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij de Franse cellist Jean Decroos, toenmalig solocellist van het Koninklijk Concertgebouworkest, bij wie zij in 1992 afstudeerde met het diploma Uitvoerend Musicus.

Dankzij Nederlandse studiebeurzen kreeg Pamela Smits de kans zich verder te bekwamen bij de gerenommeerde cellist en pedagoog Janos Starker aan de Indiana University te Bloomington, VS. Tevens verdiepte zij zich er in de kamermuziek onder begeleiding van o.a. Shigeo Neriki en György Sebök.  In 1994 behaalde zij het Performer diploma.

Tijdens haar studie werd Pamela Smits een aantal malen eervol onderscheiden. Zo ontving zij de ereprijs in het Postbank Sweelinck Celloconcours 1992 te Amsterdam en was winnares van de Concerto Competition 1993 in Bloomington (USA).

Van 1994 t/m 1997 deelde Pamela Smits de aanvoerdersplaats bij de New World Symphony in Miami (USA) dat onder leiding staat van dirigent Michael Tilson Thomas. 

Daarnaast trad zij op als soliste met verschillende orkesten, waaronder het kamerorkest van de New World Symphony in Miami en het Haydn Jeugd Strijkorkest tijdens een tournee door Nederland in 1992. In 2006 soleerde zij met het eerste celloconcert (1969) van de Nederlandse componist Hans Kox in Amsterdam en Utrecht,  samen met het Strijkorkest Zoroaster olv. Herman Draaisma.

Ook in kamermuziekverband heeft zij met musici uit Amerika, Europa en Azië in verschillende formaties opgetreden in Europa en de Verenigde Staten. Zij heeft o.a. vaak samengewerkt met de pianisten  Paolo Giacometti, Hans Eijsackers, Sander Sittig en Mirsa Adami, concerteerde met de Engelse clavecinist Chris Farr en met het Miami String Quartet en maakte deel uit van het Gabriel pianokwartet.

Pamela Smits treedt regelmatig op, zowel solistisch als met verschillende kamermuziek ensembles, remplaçeert tevens in verschillende orkesten, waaronder het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Residentie Orkest.

 

Jeroen Bal studeerde vanaf 1991 aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jan Wijn waar hij in 1998 cum laude zijn UM (Uitvoerend Musicus) diploma behaalde. Sinds 1997 is hij als co-repetitor aan dit conservatorium verbonden. Jeroen Bal won verscheidene prijzen en bereikte bovendien in mei 1996 de halve finale van het Internationale Franz Liszt Pianoconcours te Utrecht. Hij volgde een aantal masterclasses en volgde gedurende een jaar lessen bij Rudolf Jansen.

Als pianist remplaceert Jeroen regelmatig bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Als lid van het Escher Trio won Jeroen Bal de Europese Muziekprijs. Met dit trio werden in diverse landen tournees gemaakt. Ook op vele binnenlandse podia treedt het trio regelmatig op. Het Escher trio voerde in september 1999 het Tripelkonzert van Beethoven uit met het Residentie Orkest. Op 24 maart 2002 voerden zij ditzelfde stuk uit met het Radiokamerorkest o.l.v. Frans van Brüggen. Het trio won diverse prijzen in binnen en buitenland.

 

Het concert in Cultureel Centrum Kerk aan de Ring (aan de Ring in het voormalige dorp Nieuw-Helvoet) begint om 12.00 uur. Bezoekers zijn vanaf 11.30 uur hartelijk welkom; er wordt een gratis kopje koffie of thee geschonken tot 11.55 uur. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje na te praten.

De toegangsprijs voor het concert bedraagt voor volwassenen  € 10,-- p.p. Jongeren  tot 18 jaar betalen €3,00 p.p.

 

Abonnement: veel voordeliger!

Wie plannen heeft meer concerten uit de serie bij te wonen (totaal zes), kan het beste een abonnement nemen. Een abonnement op de hele serie kost € 31,50. Daarbij komt ook nog dat bij een abonnement voor een tweede persoon woonachtig op hetzelfde adres  slechts € 25,- wordt betaald.

Voor concerten met een kwaliteit als die van ‘Hellevoet Klassiek’ zijn dergelijke prijzen alleszins de moeite waard.

 

Als u een abonnement wilt bestellen, kunt u zich hiervoor opgeven via het formulier op de website www.hellevoetklassiek.nl. Op de website staan verder alle bijzonderheden over de concerten en de abonnementen. U kunt ook bellen met het secretariaat of zich gewoon opgeven bij het eerste concert dat u bijwoont.

 

Uitgebreide beschrijving van het programma vind u in de nieuwe seizoensbrochure. De brochure is verkrijgbaar bij de VVV Voorne, de VVV’s op Goeree-Overflakkee, de bibliotheken en bij het secretariaat van de Stichting Werkgroep Concerten Hellevoetsluis, p/a Bogerdhof 8, 4315 CL  Dreischor; tel. 0111-402138; e-mail:  info@hellevoetklassiek.nl

Informatieavond plan Boomgaard trok veel belangstellenden

30 september 2009 (12\1208) | Categorie: Wonen, werk, recreatie


Op donderdagavond 24 september was in het gemeentehuis van Hellevoetsluis een informatieavond over het uitbreidingsplan Boomgaard (Parnassia). Er waren meer dan 150 belangstellenden. Na deze informatieavond volgt de formele inspraakprocedure. De belangstellenden reageerden van positief tot zeer kritisch. Velen vonden het zonde van de mooie polder. Veel vragen werden gesteld over de begrenzing van het gebied en de ontsluiting. Toegezegd werd dat alle reacties meegenomen werden en bekeken zouden worden voordat de plannen definitief vastgesteld zouden worden. Wethouder Joosten dat er gezocht wordt naar routes die zo min mogelijk overlast geven voor de omwonenden. Ook zei hij een nieuwe informatieavond te organiseren zodra de bouwroutes bekend zijn.

De huidige bestemming in dit gebied is vooral agrarisch. Daarom dient het bestemmingsplan herzien te worden. Vanaf eind november zal de inspraakprocedure voor het (voorontwerp) bestemmingsplan en de (voorontwerp) exploitatieplannen starten. Belanghebbenden kunnen in die periode hun zienswijze indienen. In die periode wordt ook een inspraakavond georganiseerd.

U kunt de plannen bekijken
Het concept stedenbouwkundig plan en het concept beeldkwaliteitsplan zijn nog tot 30 oktober in te zien bij de receptie in het gemeentehuis. U kunt de plannen ook vinden op deze website via het menu Actueel – Ter inzage.

Een korte beschrijving van het plan
Het concept stedenbouwkundig plan Boomgaard voorziet in de bouw van circa 1100 woningen. Naast woningen wordt er ook een aantal voorzieningen gerealiseerd in dit plan: er komt een (brede) basisschool, zorgsteunpunt, buurtcentrum en een winkelcentrum. Daarnaast omvat het plan uitgebreide maatregelen voor verkeer, parkeervoorzieningen, opvallend veel water en groen en een ruime hoeveelheid speelplekken. De totale oppervlakte van de locatie Boomgaard bedraagt 50 ha. Het uitbreidingsplan Boomgaard heeft tot doel een aantrekkelijk woonmilieu te worden dat een waardevolle toevoeging is op de Hellevoetse woningvoorraad en voorziet in de woningbehoefte.

Gemeente handelt adequaat naar aanleiding van bericht op deze site

28 september 2009 (21\0946) | Categorie: (on)veiligheid

De gemeente Hellevoetsluis heeft zeer adequaat gereageerd naar aanleiding van een bericht op deze site.

De afdeling Toezicht en Handhaving heeft actie ondernomen ivm de gevaarlijke situatie aan de Helmstraat. Met de aannemer werd afgesproken dat voor zaterdag 26 september de boel opgeruimd moest zijn. Er mocht ook geen puin meer buiten containers gelegd worden. En 's avonds moesten de containers goed zichtbaar gemaakt worden. De gemeente heeft de aannemer er op gewezen dat de afdeling Toezicht en Handhaving van de gemeente zal controleren of de afspraken nagekomen worden.

 

Op 24 september was de situatie door tussenkomst van de afdeling Toezicht en Handhaving opgelost.

 

Hieruit blijkt dat als men iets waarneemt en dat op de juiste plaats meldt, maatregelen getroffen kunnen worden. Deze site wil eventueel daarin een bemiddelende rol spelen.

 

"Samen" kunnen we de leefbaarheid en het welbevinden in de wijk handhaven en bevorderen.

"Samen", dus bewoners, gemeente en andere instanties.

 

Bij deze hartelijk dank aan de afdeling Toezicht en Handhaving.

 

Het betreffende bericht leest u hier

« Vorig artikel  (Artikel 2 van 16)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden