NIEUWSBRIEF JAARGANG 3: NR 3

7 oktober 2008 (08:11) | Categorie: NIEUWSBRIEF

Hier weer een Nieuwsbrief, nummer 3 alweer verschenen op papier op 4 oktober 2008.

 

HUURDERSNETWERK ROTTERDAM HOUDT SYMPOSIUM PARTICIPATIE BIJ HERSTRUCTURERING

Met een aantal bewoners uit Vreewijk heeft het actiecomite deelgenomen op zaterdag 13 september 2008 aan dit symposium in de wijk 110 Morgen in Rotterdam. Hoogleraar Andre Thomson stelde duidelijk vast dat de plannen toch al vastliggen en vaak ingaan tegen wat bewoners willen. Hij vindt dat de huurdersbelangen wettelijk slecht geregeld zijn. De rechten van eigenaren zijn vele malen beter. Een excursie door 110 Morgen toonde aan dat door samenwerking goede dingen tot stand kunnen komen. Advies van de betrokken corporatie Onze Woning (1200 woningen) , is dat je moet starten met het deel waarover overeenstemming is: zo bouw je vertrouwen op. 

STAND VAN ZAKEN BREE 206/MAARLAND9

Maarland 9 is bewoond. De wethouder heeft com.wonen opdracht gegeven om Bree 206 weer toonbaar te maken. Dat is niet bewoonbaar. Het actiecomite laat de rechtszaak tegen Com.wonen gewoon doorgaan. Komt allen.

De zitting is op

DINSDAG 25 NOVEMBER 11.35 GERECHTSGEBOUW OP HET WILHELMINAPLEIN. PASPOORT MEENEMEN.

 

OVERNAME TUINDORP DOOR ANDERE CORPORATIES

Naar aanleiding van een brief die het actiecomite heeft verstuurd naar alle corporaties in Nederland hebben 6 corporaties gereageerd. Zij zijn in overleg gegaan met de Stichting Experimentele Huisvesting en zijn op een gegeven moment in Vreewijk komen kijken en bij de BOV binnengewandeld. Zij vinden de wijk prachtig en dat deze potentie heeft . Zij hebben de BOV geadviseerd zelf een corporatie te beginnen. Daar is de BOV druk mee bezig. Steunt u dit initiatief, laat  u dan registreren in het comite van aanbeveling.

« Vorig artikel  (Artikel 28 van 119)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriėn

Laatste artikelen

Vrienden