Kunstronde 2011

6 september 2011 (11:17)Kunstronde Tilburg | p/a Korvelseweg 151 | 5025 JD Tilburg | www.kunstrondetilburg.nl | info@kunstrondetilburg.nl
P E R S B E R I C H T
Terug van weggeweest: Kunstronde Tilburg
Goed nieuws voor kunstminnend Tilburg, Nederland en België. In tijden waarin het kunstklimaat niet alleen in Tilburg, maar ook landelijk en wereldwijd onder druk staat, komt er in de stad die zich een decennium geleden afficheerde als kunststad, een initiatief van de grond waarmee ze die benaming eer aan doet.
Een aantal galerieën en kunstinstellingen heeft besloten de krachten te bundelen en te komen tot een gemeenschappelijk initiatief: een nieuwe Kunstronde Tilburg. Vanaf oktober kan iedere bezoeker aan de hand van een handzame periodieke agenda zijn eigen kunstroute in de stad uitstippelen. Met een overzicht van de deelnemers, een handige plattegrond en een programma van wat er aan tentoonstellingen en kunst events in de stad te beleven valt. Op de website www.kunstrondetilburg.nl wordt het laatste nieuws op kunstgebied in Tilburg naar buiten gebracht. Van daar kan worden doorgelinkt naar de afzonderlijke participanten voor nadere informatie.
Het aanbod is even divers als hoogwaardig. Daar staan de deelnemers garant voor.
Kunst kijken en kunst kopen doe je bij voorkeur met je huisgeno(o)ten. Daar zijn tijd en rust voor nodig. Daarom hebben de participanten van Kunstronde Tilburg besloten vanaf oktober elke eerste zondag van de maand tussen 13.00 en 17.00 uur hun deuren open te zetten. Te beginnen op zondag 2 oktober.
Op deze zondagen valt er in de stad van alles te beleven op kunstgebied. Er zijn openingen en speciale activiteiten zoals rondleidingen, lezingen, performances en ontmoetingen met kunstenaars. Bovendien kan de bezoeker op deze zondagen profiteren van speciale aanbiedingen.
De papieren versie van de culturele routewijze is vanaf eind september gratis verkrijgbaar bij de VVV, de participanten en tal van culturele instellingen.
Personen die graag op de hoogte blijven, kunnen zich nu al opgeven via info@kunstrondetilburg.nl.
 
 
 
0 reacties | Reageer

EXPOSITIE "WORLD WITHOUT US"

2 september 2011 (10:32)

Tentoonstelling en live-performance met werk van ArtĂşr van Balen

Expositieduur: 11 september tot en met 30 oktober 2011
Openingsborrel: zondag 11 september 2011 vanaf 14:30 uur; Opening door presentatrice en redactrice, Andrea van Pol

ArtĂşr van Balen (1983) is een onderzoekend kunstenaar die zich onder andere bezig houdt met biologische processen, het milieu, massaproductie en de consumptiemaatschappij. Zijn werkwijze is zeer projectmatig en de uitvoering is steeds weer verrassend. Het werk van  ArtĂşr is opgenomen in de zomertentoonstelling “Anoniem gekozen” in het Gemeentemuseum Den Haag. Verschillende boeiende projecten van deze in Berlijn werkende kunstenaar zijn te bezichtigen van 11 september tot en met 30 oktober bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg151 te Tilburg. Tijdens de officiĂ«le opening op zondag 11 september vanaf 14:30 uur vindt een live-performance plaats. Tevens wordt dan bij galerie Kap Pur de kunstenaar geĂŻnterviewd door Andrea van Pol, de presentatrice van “Anoniem gekozen” van het televisieprogramma “Kunstuur” van de AVRO.

Tijdens de expositie “World without us” worden verschillende werken getoond, waaronder een museale installatie gemaakt uit smetteloos witte “Sainsbury Chickens”. Deze prachtige objecten (die overigens ook per stuk gekocht kunnen worden) staan lijnrecht tegenover het productieproces van de diepvries kippen die we in de schappen van supermarkten vinden. Waar de kosten voor de vleesproductie zo laag mogelijk worden gehouden, heeft ArtĂşr er juist voor gekozen om de kippen te vervaardigen van het hoogwaardige porselein van de beroemde “Königliche Porzellan Manufaktur”.  ArtĂşr van Balen zoekt vaak naar samenwerkingsverbanden die niet gebruikelijk zijn in de hedendaagse kunst. In zijn film “Homo Amoeba” wordt een Ă©Ă©ncellige amoebe getoond in een microscopisch labyrint. De laboratoriumsetting is tevens op menselijk formaat nagebouwd wat resulteerde in een interessante korte film. 

In één van zijn laatste projecten doet Artúr onderzoek naar onze consumptiemaatschappij. De kunstenaar heeft er voor gekozen om het welbekende soyasaus visje van Kikkoman uit te vergroten. Deze worden geserveerd bij fastfood sushi en zijn een typisch product van onze hedendaagse “trash-culture”. Wanneer deze uitvergrotingen in aanraking komen met water, lijkt er een plaatselijke milieuramp plaats te vinden. De zwarte en gouden vissen smelten na een korte tijd tot een stroperige, olieachtige massa. De titel van de tentoonstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Alan Weisman, waarin de auteur ons uitnodigt de wereld voor te stellen als de mensheid van de ene op de andere dag niet meer op de aarde zou zijn. Het zou dan minstens 100.000 jaar duren voordat al het geproduceerde plastic door microbes afgebroken is. Het beeld dat ontstaat tijdens de live-performance is even duidelijk als bizar, maar gelukkig heeft de kunstenaar de natuur lief en zijn de objecten vervaardigd uit 100% biologisch afbreekbaar materiaal, Plantic HP1 een nieuw ontwikkeld afbreekbaar plastic geproduceerd uit maïszetmeel. Wanneer het in contact komt met water breekt het binnen 2 uur af.
Galerie Kap Pur begint het nieuwe kunstseizoen met deze veelzijdige en meesterlijke kunstenaar,  ArtĂşr van Balen. Zijn werk wordt voor het eerst in een solo-expositie getoond bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg. Tevens toont Kap Pur zijn werk tijdens de Affordable Art Fair in Amsterdam. Meer informatie: www.kappur.com
0 reacties | Reageer

Collecte

8 februari 2011 (11:13)

Deze week is het de collecteweek van Amesty International.

 

Amnesty International streeft naar een wereld waarin iedereen alle rechten geniet die zijn vastgelegd in de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en andere internationale mensenrechteninstrumenten. In navolging van deze visie is het de missie van Amnesty International om onderzoek te doen en actie te voeren gericht op het voorkomen en beëindigen van ernstige schendingen van deze rechten.

0 reacties | Reageer

Klokgelui aan de Ringbaan West

20 oktober 2010 (05:12)

De afgelopen dagen waren ze weer te zien, diverse cameraploegen liepen weer rond de Margarita maria kerk en de straten rond deze kerk. Op zoek naar nieuws en meningen over de uitspraak welke vandaag, woensdag 20 oktober, zou volgen. Vraag is of de gemeente het desbetreffende APV mocht aanpassen of dat ze, wederom, ten onrechte hebben gehandeld in deze.

Vanmiddag deed de rechter zijn uitspraak wat er op neer komt dat de gemeente gerechtigd is om een APV op te stellen en te handhaven inzage het vroege en luidruchtig klokgelui.

In een reactie gaf dhr. Schilder aan te overwegen om in hoger beroep te gaan maar ook dat hij verbaasd en teleurgesteld is. Schilder vindt dat de gemeente Tilburg streng is inzage hun APV over klokgelui. 

0 reacties | Reageer

Nieuwbouw Amarant Poirterstraat 1-3 Tilburg

5 oktober 2010 (11:00)

Amarant is, zoals bekend, een organisatie die dienstverlening biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.

Het nieuwbouwproject met woonzorgappartementen dat gerealiseerd gaat worden op de locatie van het oude schoolgebouw en de gymzaal in de Poirterstraat maakt ook deel uit van Amarant.

De omwonenden van dit project kunnen uitgebreid ingelicht worden over deze plannen op een infoavond op Woensdag 13 oktober 2010 van 19.30uur tot 21.00uur in Cafe 't verschil in de Berkdijksestraat 40 Tilburg.

Op deze avond zijn oa Marquart Architecten, de clustermanager van Amarant, I.Robben en K.Hermens namens Amarant vastgoed aanwezig.

2 reacties | Reageer

Expositie in Kap Pur Tilburg 'GA DIRECT NAAR BINNEN, SLUIT DEUREN EN RAMEN'

5 oktober 2010 (10:56)

'GA DIRECT NAAR BINNEN, SLUIT DEUREN EN RAMEN'
Expositie met schilderijen van Dennis Teunissen


Expositieduur: 7 november t/m 11 december 2010


Fietstochten van het atelier naar huis zijn van grote betekenis voor de beelden databank van Dennis Teunissen (1974). Dit Utrechts talent is niet bewust op zoek naar beelden, maar legt vast wat hem bevalt en archiveert het. Met name beelden met een architectonische en industriële uitstraling spreken hem erg aan: een oude fabriek, vuil en puin, een alarminstallatie. Mensen spelen geen rol in de schilderijen, het zijn de gebruiksporen die de schilderijen verhalend maken. De expositie wordt op 7 november officieel geopend door de Utrechtse dichter, muzikant en beeldend kunstenaar Kees Wennekendonk. Het werk van Dennis Teunissen is tot en met 11 december te bezichtigen bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg.


De bijna zakelijke, fotorealistische schilderijen van Dennis verbeelden op een krachtige manier onze wegwerpmaatschappij en de vergankelijkheid van het moderne leven. ‘De mens ordent zijn wereld en de tijd laat onze activiteiten genadeloos tot chaos vervallen’, aldus de kunstenaar. ‘Ik wil de werkelijkheid duidelijker en scherper maken. Ik overdrijf om te laten zien hoe bijzonder gewone dingen zijn.’ In de buurt van gesloten fabrieken, overwoekerde bouwterreinen en op autokerkhoven zie je dat het verschil tussen bloeiende industrie en de restanten ervan in feite niet zo groot is. Bijna alles is er nog – het is alleen verlaten, afgedankt, in onbruik geraakt. Dennis wil niet louter statements maken over vergankelijkheid of kritiek leveren op de huidige consumptiemaatschappij; Hij wil eerst en vooral laten zien wat ergens van overblijft.


Dennis Teunissen kiest voor arbeidsintensiviteit en aandacht voor elk detail en gaat op een zeer doordachte wijze te werk. Zijn heldere werken laten een verrassende schoonheid zien van de achterkant van het cultuurlandschap. Meer informatie is te vinden op www.kappur.com.

0 reacties | Reageer

Expositie 'Phenomena' in Galerie Kap Pur.

30 juli 2010 (11:23)

'PHENOMENA' - JARIK JONGMAN

Expositieduur: 4 september tot en met 23 oktober 2010


De stoere, monumentale olieverfschilderijen van Jarik Jongman (1962, Amsterdam) stralen naast de ogenschijnlijke dramatiek, ook hoop en kracht uit. Jarik werkte na zijn studie aan de Kunstacademie in Arnhem als assistent in het atelier van Anselm Kiefer in Frankrijk. Enige invloed van deze periode is nog steeds zichtbaar in het werk. Recentelijk is Jarik Jongman geselecteerd voor de Engelse Threadneedle prize die in september wordt uitgereikt.

Als uitgangspunt voor zijn werk gebruikt de kunstenaar voornamelijk zijn eigen foto’s. Daarnaast maakt hij gebruik van anonieme afbeeldingen gevonden op vlooienmarkten, in boeken en tijdschriften en op het internet. Terugkerende thema’s in zijn werk zijn religie, transformatie, geschiedenis en metafysica.

De werken die nu bij Kap Pur te zien zijn, tonen onder andere verlaten gebouwen of fabrieken waar vegetatie is ontstaan en oude motelkamers met mysterieuze lichtschitteringen. Deze motelkamers maken deel uit van een serie werk getiteld ‘Phenomena’, dat zinspeelt op de kortstondige en voorbijgaande aard van het bestaan. De schitteringen kunnen gezien worden als een allegorie op onze tijdelijke verblijfplaats in het universum waarin we ‘slechts’ een korte lichtflits zijn. Daarnaast roepen ze ook vragen op over de aard en werkelijkheid van het leven. Uiteindelijk is het, om de natuurkundige Werner Heisenberg te parafraseren, niet de werkelijkheid die zich aan ons openbaart, maar de werkelijkheid, blootgesteld aan onze manier van kijken.

De werken van Jarik Jongman zijn van 4 september tot en met 23 oktober te zien bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg. Meer informatie is te vinden op www.kappur.com.

 

1366 reacties | Reageer

De ringbaan

26 mei 2010 (11:50)

Erfgoedmanifestatie belicht de Tilburgse ringbaan

Van 20 mei t/m 30 juni 2010 vestigen Stichting Straat en diverse partners de aandacht op de langste ‘straat’ van Tilburg. Met verschillende activiteiten wordt getoond hoe de ringbaan is ontstaan, welke bezienswaardigheden er zijn, wat de betekenis van de ringbaan is voor Tilburg, wat er is verdwenen, wat daar voor in de plaats kwam, en welke mogelijkheden er liggen voor de toekomst van de ringbaan. Dit ‘stadsrondje’ verdient het om letterlijk en figuurlijk bij stil te staan.

Stichting Straat
Stichting Straat organiseert sinds 2003 erfgoedmanifestaties over bijzondere Tilburgse straten en hun omgeving. Met toegankelijke activiteiten belichten we het verleden, het heden en de toekomst ervan, aan de hand van architectuur, stedenbouw, industrieel en religieus erfgoed, kunst, natuur etc. We willen straat- en stadsbewoners op een nieuwe manier laten kijken naar hun leefomgeving en de beleving versterken van de ontstaansgeschiedenis, huidige karakteristieken en ontwikkelingen. De manifestatie in 2010 staat in het teken van de ringbaan.


Programma ringbaan 2010
Het programma omtrent deze ‘straat’ (13 km lang) bestaat o.a. uit een reizende expositie over het verleden en heden van de ringbaan, excursies door aangrenzende stadsdelen, een omvangrijke expositie over het ontstaan en met name de toekomst van de ringbaan, debatten, de publicatie van een reisgids en de plaatsing van 30 ‘bouwborden’ (met o.a. reconstructies van verdwenen gebouwen en kunstzinnige ruimtelijke invullingen). Tevens wordt in Tilburg e.o. een programmakrant huis-aan-huis verspreid.

Zo is er een bord, geplaatst bij het Kromhoutpark waarbij een foto wordt getoond van de voormalige Kromhoutkazerne.

Partners
Onze partners zijn o.a. wijkcentra, culturele instellingen, bedrijven, overheden en scholen. Een voorname samenwerking is aangegaan met Schatten van Brabant, een initiatief van de provincie Noord-Brabant i.s.m. diverse partners over de betekenis van het verleden voor nu. Tevens is er ondersteuning van Stadsmuseum Tilburg, Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur, Centrum voor Architectuur en Stedebouw Tilburg, gemeente Tilburg, Stimuleringsfonds voor Architectuur en diverse sponsoren.

Meer informatie over de activiteiten via de website van Stichting Straat.

0 reacties | Reageer

Foto-expositie 'Sint Anna' bij galerie Kap Pur

25 mei 2010 (10:03)

Ontvangen een persbericht m.b.t. een foto expositie bij galerie Kap Pur.

Het is een project van het Tilburgse fotografenduo: Kim Pattiruhu (Vlissingen, 1982) en Marieke Plasier (Tegelen, 1982). Zij hebben een jaar lang de oude arbeiderswijk Sint Anna in Tilburg zowel binnen als buiten gefotografeerd, wat de interessante ontwikkelingen binnen een dergelijke wijk prachtig verbeeld. Van de foto's wordt, naast de expositie hier bij galerie Kap Pur, een fotoboek gemaakt met een voorwoord van de stadsdichter van Tilburg Cees van Raak. Hij verzocht tevens de openingen op vrijdagavond 25 juni om 19:30 uur. De expositie is te bezichtigen is van 25 juni tot en met 31 juli aan de Korvelseweg 151.

 

EXPOSITIE

 

KIM PATTIRUHU EN MARIEKE PLASIER
Foto-expositie en boekpresentatie m.m.v. Stadsdichter Cees van Raak
 
Expositieduur: 25 juni tot en met 31 juli 2010
 
 
Sint Anna lijkt een eenvoudige arbeiderswijk in Tilburg waar niets bijzonders te beleven valt. Maar niets is minder waar; iedere voordeur, elk steegje of terrein heeft zijn eigen verhaal. Soms zijn de verhalen zeer specifiek voor deze buurt, soms interessant voor een stad als Tilburg, maar veel vaker zijn de verhalen universeel en tekenend voor de huidige maatschappij.
 
Ruim één jaar geleden begon het onderzoek van het fotografenduo: Kim Pattiruhu (Vlissingen, 1982) en Marieke Plasier (Tegelen, 1982), tegenwoordig beiden woonachtig in de wijk Sint Anna te Tilburg. Beide kunstenaressen zijn in 2008 afgestudeerd aan de Kunstacademie Sint Joost te Breda. Op een bijna voyeuristische manier leggen zij het leven in, de veranderingen binnen en de ziel van de wijk vast op de gevoelige plaat met hun analoge 6x6 Hasselblad camera’s. 
 
Beide fotografen hebben een eigen manier van kijken, de één wat abstracter en de andere wat meer verhalend. Dit heeft tot dynamische discussies geleid bij het samenstellen van het 160 pagina’s tellende fotoboek. Dit prachtige document, met een voorwoord van de stadsdichter van Tilburg Cees van Raak, wordt op 25 juni 2010 officieel door hem gepresenteerd. Dit zal plaatsvinden tijdens de opening van de aan dit project gekoppelde foto-expositie bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 (de oostelijke grens van Sint Anna). 
 
Het unieke project toont de verscheidenheid binnen een wijk als Sint Anna. De oude bewoners verdwijnen langzaam en de jonge gezinnen nemen hun plaats in. Deze jonge mensen koesteren en behouden de wijk op hun eigen manier en met eigen inzichten. Het werk is van 25 juni tot en met 31 juli te bezichtigen. Meer informatie is te vinden op www.fotosintanna.nl en www.kappur.com.

 

0 reacties | Reageer

Kap Pur, een kennismaking.

17 mei 2010 (11:01)

KAP PUR GECERTIFICEERDE GALERIE

Ongeveer twee en een half  jaar geleden ontstond het idee om galerie Kap Pur op te
richten in een voormalige kapsalon aan de Korvelseweg 151 in Tilburg.
Moleculair bioloog Arend van Zon en milieukundige Wilfred van der Velden
wilden zich gaan mengen in de wereld van de kunst. Deze drive ontstond uit
een grote interesse en vooral passie voor kunst. Maar er is natuurlijk
meer nodig om een goede en vooruitstrevende galerie te runnen. Nog voor de
opening van de galerie zijn Arend en Wilfred gestart met een vakopleiding
in België, waar galerist nog als vak wordt beschouwd. Mede door deze
deeltijd opleiding werden de jonge galeristen gevormd en heeft galerie Kap
Pur zich snel ontwikkeld.

Nu, ruim twee jaar verder, is het dan zo ver. De twee galeristen van
galerie Kap Pur zijn gecertificeerd en hebben bewezen voldoende in huis te
hebben om dat certificaat te mogen dragen. Dat wil natuurlijk niet zeggen
dat de ontwikkelingen in Kap Pur nu stilstaan, in tegendeel!  De afgelopen tijd zijn er diverse exposities geweest waaronder die van; Hugo Tieleman en Joseph Klibansky. Fabrizio Bianchini  die een muurschildering heeft gemaakt op de binnenplaats van galerie Kap Pur.

Daarnaast ook is er de interessante en gevarieerde expositie 'PROOIDIEREN' met werken van Liesbeth Verhoeven geweest. Ook heeft Kap Pur deelgenomen aan de Nationale Kunst week, en is er deelgenomen aan het TilburgseTextielweekend met werken van o.a. Marja Vink, Bram de Jong en Leen Alting.

Het moge duidelijk zijn dat galerie Kap Pur met een voldaan gevoel de toekomst tegemoet gaat.

Voor meer informatie: http://www.kappur.nl

0 reacties | Reageer

Kap Pur; 'Underneath a Clear Blue Sky' - Sieberen-Henk de Jong.

14 mei 2010 (11:21)

Huidige expositie bij galerie Kap Pur;

 

UNDERNEATH A CLEAR BLUE SKY

Expositie met werken van Sieberen-Henk de Jong

 

Expositieduur: 29 april tot en met 12 juni 2010

 

Het werk van Sieberen-Henk de Jong (1979) bevindt zich tussen gekte en gelatenheid en is van 29 april tot en met 12 juni te bezichtigen bij Galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg. Inhoudelijk verbeeldt de kunstenaar de onontkoombaarheid van het noodlot, onder ander geďnspireerd door de vertelling over de val van Icarus.

 

Icarus is een mythologisch figuur die de oversteek van het eiland Kreta naar Athene wilde maken met een constructie van vogelveren en was. Het begin van zijn tocht ging voorspoedig, totdat Icarus hoogmoedig werd en een hoger luchtruim opzocht. Door te dicht bij de zon te komen, smolt de was en werd de vlucht hem fataal.

 

Sieberen-Henk kiest voor een beperking van zijn kleurpalet. Door één extra kleurtoon worden de afgebeelde voorstellingen veelal versterkt. De figuratie wordt met name bepaald door de beeldcultuur van stripverhalen en hedendaagse fotografie, daarnaast refereert de kunstenaar aan de rijke traditie van religieuze en mythologische voorstellingen in de historie van de schilderkunst. Hij onderzoekt de mogelijkheden van deze verhalende voorstellingen binnen de hedendaagse schilderkunst. 

 

Zowel de monumentale werken als de recente, kleinere werken van Sieberen-Henk zijn te bezichtigen bij Galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg (NL) van 29 april tot en met 12 juni 2010. Voor meer informatie: www.kappur.com

 

 

Blue Icarus 6

0 reacties | Reageer

Kap Pur; vooraankondiging expositie Jarik Jongman

14 mei 2010 (11:14)

Ontvangen bericht;

 

Vooraankondiging voor de expositie die van 2 september tot en met 23 oktober 2010 te zien is bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg.

 

Jarik Jongman (1962) maakt monumentale olieverfschilderijen, waaruit naast de ogenschijnlijke dramatiek, ook hoop en kracht spreekt. Zijn ruimtes met fenomenen zijn intrigrerend. Aan de ene kant ogen ze verontrustend, maar daarentegen stralen ze een bepaalde rust uit. Jarik studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Hij gebruikt zowel zijn eigen foto’s als anonieme afbeeldingen gevonden op vlooienmarkten, boeken, tijdschriften en het internet als inspiratiebron voor zijn werk.

 

Aurora Consurgens

0 reacties | Reageer

Koninginnefeest Korvel 2010

25 april 2010 (10:03)

Ontvangen bericht;

 

Geachte redactie

Graag wil ik u wijzen op het volgende bericht:

De Korvelseweg biedt als alle jaren weer een spectaculair, gezellig
Korvels Koninginne- feest. Een multiculturele happening voor jong en oud
met een braderie, vrijmarkt, attracties, muziek, kunst en cultuur. Het
feest is op 30 april van 10:00 en 17:00 uur. Ieder jaar slaagt
winkeliersvereniging Korvel Vooruit er in om de hele straat te vullen met
leuke, spectaculaire en interessante activiteiten tijdens het Korvelse
Koninginnefeest. Ook dit jaar is er als vanouds een groot aantal
braderiekramen aan de vrijmarkt toegevoegd om het aanbod en het niveau te
verhogen.

Het programma liegt er dit jaar niet om. De hele lengte van de Korvelseweg
wordt in beslag genomen. Maar vergeet ook niet het St. Annaplein, voor
deze gelegenheid omgedoopt tot Vincent van Goghplein, vol met echte
kunstenaars die voor passanten schilderen en tekenen. Alles geheel in Mont
Martre stijl, met bijpassende muziek. Hierbij is uiteraard ook aan de
kinderen gedacht die op het Van Goghplein worden bezig gehouden met
tekenen en kleuren.

Op diverse podia is brede aandacht voor kunst en cultuur op het gebied van
dans en muziek. Denk ook aan Nederlandstalige muziek en bands van de Rock
Academie. Zij zijn weer van de partij met Korvel Rocks, waar je op het
terras van kunt genieten. Dit jaar komt er een bekende Tilburger u
vermaken met een straat-act. Er zullen meer bekende Tilburgers zijn zoals
Cees van Raak en Jasper Mikkers die op de weg hun gedichten ten gehore
zullen brengen. Ook dit jaar is Stichting Raakveld van de partij. Zij
brengen u muzikale optredens door mensen met een licht verstandelijke
beperking.

Koninginnedag is op de Korvelseweg altijd een spectaculair feest voor
iedereen, dit jaar is dat niet anders. Veel plezier!!


Met vriendelijke groeten,

 

Wilfred van der Velden

0 reacties | Reageer

Reumafonds

8 maart 2010 (09:17)

Deze week is de collecte voor het Reumafonds, geef aan de collectant als eze aan de deur komt. De missie van het Reumafonds is;

 

Reuma zo snel mogelijk de wereld uit

Het Reumafonds strijdt voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen. Onze missie is: reuma zo snel mogelijk de wereld uit.

Reuma en artrose zijn ernstige, pijnlijke aandoeningen die dagelijks invloed hebben op het leven van 2,3 miljoen mensen met reuma en hun omgeving. Aandoeningen die nog niet te genezen zijn. De sleutel om reuma en artrose de wereld uit te helpen is wetenschappelijk onderzoek.  Het Reumafonds werft fondsen om dit onderzoek te financieren en te ondersteunen. Want dat is ons doel: een toekomst zonder reuma.

Beter leven met reuma vandaag
Zolang genezing niet mogelijk is draagt het Reumafonds bij aan betere behandelmethoden. Daarnaast geven wij voorlichting over reuma. Aan mensen met reuma, hun directe omgeving, en ook aan de maatschappij. Bovendien behartigen we de belangen van mensen met reuma.

 

0 reacties | Reageer

Demontage Orange mast

8 maart 2010 (08:58)

Vandaag, 08-03-2010, lag er in de brievenbus van de bewoners aan de Thomas van Kempenstraat een brief van de aannemer met de mededeling dat op 9 maart as. de (UMTS) mast van de provider ORANGE, van de kerk verwijderd gaat worden door een torenkraan waardoor het verzoek werd gedaan om de parkeerstroken vrij te houden waarbij de straat ten tijde van de werkzaamheden is afgesloten. De kraan zal tussen 10.00uur en max. 15.00uur worden opgesteld.

0 reacties | Reageer

Jantje Beton

5 maart 2010 (11:50)

Deze week is het de collecteweek van "Jantje Beton", een stichting welke geld inzameld ten behoeve van het creeren enonderhoud van speelmogelijkheden zoals speeltuintjes voor kinderen. Een zeer aan te prijzen doel. Komt de collectant langs geef gul.
0 reacties | Reageer

Feestelijke heropening Albert Heyn filiaal

17 februari 2010 (10:44)

Na zo'n 5 dagen gesloten te zijn, o.a. tijdens de carnaval, i.v.m. een grootscheepse renovatie van het winkelpand aan het Korvelplein is de winkel vandaag 17 februari feestelijk geopend. Eerst was er een oficiele opening voor het personeel, waarna de winkel om 18.00uur voor het publiek geopend was. Vanaf het begin was er en grote belangstelling waarbij er op diverse punten in de winkel een product geproefd kon worden. Hier werd veelvuldig gebruik van gemaakt. Het was er op een gegeven moment zo druk dat er bij alle kassa's een file ontstond. Eenmaal de kassa verlaten met een tas vol met boodschappen voor minstens 15 euro kreeg men bij de uitgang een taartje als tractatie.
0 reacties | Reageer

Amnesty International

11 februari 2010 (10:53)

Deze week is het de collecteweek ten behoeve van AMNESTY INTERNATIONAL. Voor iedereen welbekend. Als er een collectant langs de deur komt in dit barre weer, laat hem of haar dan niet voor niets collecteren maar geef. Elk klein beetje helpt. Ook de muntjes van 0,01-0,02-0,05-0,10 eurocent of meer zijn welkom. Het is wel iets meer telwerk maar alle.....voor het goede doel he.

Zodra het totaalbedrag bekend is, zowel wat de wijk betrefd als landelijk zal ik hier melding van maken, maar geef aub.

In het collectejaar 2009 werd van 8 tot en met 14 februari 2009  de landelijke collecteweek van Amnesty International  gehouden. Er gingen 19.455 collectanten de straat op. Samen hebben zij een bedrag van € 1.650.746,- opgehaald.

Het zou mooi zijn dat er dit jaar een hoger bedrag zou worden opgehaald.

Alvast bedankt namens de collectanten.

0 reacties | Reageer

Werkvertraging groot onderhoud Ringbaan West

14 november 2009 (04:51)

De werkzaamheden welke zijn gestart op zondag 18 oktober, de tweede fase, duren niet zoals eerder was aangegeven, tot vrijdag 20 november maar een week later. Reden van deze vertraging is een vooraf niet ingeschat probleem met de huis- en kolkaansluitingen van het riool op een paralleleriool waardoor de vervanging hierdoor voor vertraging zorgde. Hierdoor duren de werkzaamheden een week langer namelijk tot vrijdag 27november. 

Dit alles geeft een verlenging van de overlast, op een van de drukste doorgaande wegen van Tilburg.  

-een rijbaan per rijrichting beschikbaar,

-alle zijstraten zijn niet bereikbaar voor autoverkeer,

-hinder voor doorgaand verkeer,

-aangrenzende woningen zijn moeilijk bereibaar,

-geluidsoverlast door aan en afvoer en gebruik van machines en materialen,

 

Na afronding van de werkzaamheden worden de tijdelijke doorsteken verwijderd op maandag 30november. De bomen welke im de eerste fase niet konden worden gepland worden nu op 1 december alsnog gepland.

Tot zover het laatste  nieuws aangaande de werkzaamheden.

0 reacties | Reageer

Halverwege

17 oktober 2009 (10:43)

Zondag 18 oktober vanaf 14.00uur tot 22.00uur is de Ringbaan West helemaal afgesloten voor het aanbrengen van tijdelijke verkeersmaatregelen voor fase 2 van het groot onderhoud aan de Ringbaan West.

Aan dit groot onderhoud is vanaf 6 september hard en vaak ook erg luidruchtig gewerkt. Er waren dagen dat rond 06.00uur de eerste aktiviteiten te horen waren.

Momenteel is het eerste deel nagenoeg klaar. Er ligt nieuwe bestrating, zowel troittoir als fietspad, asfalt en belijning.

 

(foto G.Bijvank)

Ook de middenberm is op de schop gegaan. Dit zijn de zichtbare elementen welke zijn aangepakt. Niet zichtbaar is de vernieuwing van de nutsvoorzieningen zoals gasleidingen. Dit heeft eventjes voor een lichte paniek geleid toen de gasleiding onder het kerkplein sprong. Het verkeer werd tijdelijk stilgelegd om het lek op een veilige manier te repareren.

Ook de straatverlichting is vernieuwd wat merkbaar is aan b.v.de verlichting van het fietspad, de armatuur staat nu tegen de huizen aan, dit tot ongenoegen van sommige bewoners aldaar.

Voor de bewoners aan de kant met de even huisnummers en degene welke via de Thomas van Kempenstraat over willen steken de burgemeesterbuurt in, is dit een lastige opgave, alles is geblokeerd. In de toekomst is er een doorsteek voor fietsres, echter niet voor autoverkeer. Men kan als alles klaar is alleen maar rechtsaf, richting Bredase weg, niet meer doorsteken Richting ringbaan Zuid. Er komt echter wel een doorsteek vanaf de burgemeesterbuurt, vanaf die kant kan men beide richtingen op? Hier is grote onvrede over, het wordt ervaren als ongelijkheid. .

0 reacties | Reageer
« Vorig artikel  (Artikel 1 van 2)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden