Kap Pur; 'Underneath a Clear Blue Sky' - Sieberen-Henk de Jong.

14 mei 2010 (11:21)

Huidige expositie bij galerie Kap Pur;

 

UNDERNEATH A CLEAR BLUE SKY

Expositie met werken van Sieberen-Henk de Jong

 

Expositieduur: 29 april tot en met 12 juni 2010

 

Het werk van Sieberen-Henk de Jong (1979) bevindt zich tussen gekte en gelatenheid en is van 29 april tot en met 12 juni te bezichtigen bij Galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg. Inhoudelijk verbeeldt de kunstenaar de onontkoombaarheid van het noodlot, onder ander geïnspireerd door de vertelling over de val van Icarus.

 

Icarus is een mythologisch figuur die de oversteek van het eiland Kreta naar Athene wilde maken met een constructie van vogelveren en was. Het begin van zijn tocht ging voorspoedig, totdat Icarus hoogmoedig werd en een hoger luchtruim opzocht. Door te dicht bij de zon te komen, smolt de was en werd de vlucht hem fataal.

 

Sieberen-Henk kiest voor een beperking van zijn kleurpalet. Door één extra kleurtoon worden de afgebeelde voorstellingen veelal versterkt. De figuratie wordt met name bepaald door de beeldcultuur van stripverhalen en hedendaagse fotografie, daarnaast refereert de kunstenaar aan de rijke traditie van religieuze en mythologische voorstellingen in de historie van de schilderkunst. Hij onderzoekt de mogelijkheden van deze verhalende voorstellingen binnen de hedendaagse schilderkunst. 

 

Zowel de monumentale werken als de recente, kleinere werken van Sieberen-Henk zijn te bezichtigen bij Galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg (NL) van 29 april tot en met 12 juni 2010. Voor meer informatie: www.kappur.com

 

 

Blue Icarus 6

0 reacties | Reageer
« Vorig artikel  (Artikel 11 van 34)  Volgend artikel »
» Home
» Archief
» Mijn Profiel
» Mijn foto album

Links

Categoriën

Laatste artikelen

Vrienden